*Nettavisen* Nyheter.

Tilbake på jobb - åpner pengesekken

Foto: Holm, Morten (Scanpix)

Statsråd Audun Lysbakken (SV) drysser millioner over barnevernet.

21.03.11 15:08

I statsbudsjettet for 2011 øremerket regjeringen 240 millioner kroner for å styrke det kommunale barnevernet.

Nå er 400 nye stillinger fordelt, og 81 prosent av landets kommuner har fått styrket sin barneverntjeneste.

På jobb igjen!
- Vårt fremste mål har vært å øke kapasiteten i det kommunale barnevernet der behovet har vært størst. Barn og unge skal ikke vente på å få hjelp hvis de trenger det, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken.

Han er tilbake på jobb igjen, etter å ha hatt pappaperm siden 29. november.

Over hele landet har fylkesmennene behandlet søknadene fra kommunene og fordelt midlene. Fredag 18. mars sendte fylkesmennene sine svarbrev, og nå er kommunene klare til å rekruttere flere ansatte til barnevernet.

Saksbunken vokser
I en pressemelding fra departementet heter det at arbeidet for å styrke barn og unges oppvekst- og levekår har hatt fokus i flere år. Samtidig har antallet saker i barnevernet økt betydelig, uten at veksten i antall stillinger har holdt tritt med utviklingen.

- De siste årene har økningen i stillinger i gjennomsnitt bare vært 3 prosent. Gjennom årets satsing vil antall ansatte i landets barneverntjenester øke med 12 prosent. Dette vil utgjør en betydelig forskjell for barna. Flere barn vil få hjelp, sier statsråd Lysbakken.

Lysbakken ser realistisk på tidsperspektivet:

- 400 stillinger er det antallet ansatte vi mener det er mulig å kunne rekruttere i løpet av et år. Det at kommunene har søkt om flere stillinger, viser at behovet for å ansette flere i det kommunale barnevernet er stort, sier statsråd Lysbakken.

I øremerkingen ble det også satt av penger til kompetanseløft for ansatte i det kommunale barnevernet, noe flere har fått grønt lys til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag