Gå til sidens hovedinnhold

Tilbake til arbeidslivet

Lei av å vaske og stryke selv? Ta vasken med til Slemdalshjemmet!

Slemdal: I fem måneder har seks flittige kvinner og menn vasket, tørket, rullet og strøket på spreng. Vaskeriet er en del av Prosjekt tilrettelagt arbeid, som jobber med å skaffe arbeidsplasser til de som har psykiske problemer og liten restarbeidsevne. Prosjektet er et samarbeid mellom Brukerrådet på DPS Vinderen, Mental Helse Ullern, bydel Ullern, bydel Vestre Aker og DPS Vinderen.

- Veldig flinke!

- Vi har sammenlignet oss med andre vaskerier, og vi er mye rimeligere. Det er selvfølgelig fordi vi ikke er profesjonelle. Men vi har en topp moderne strykemaskin, varmrulle, to vaskemaskiner, to tørketromler og tørkeskap. De som har levert vask til oss er veldig fornøyde med resultatet, og mange kommer igjen. I tillegg til privatkundene har vi fått fast avtale med kafé Lydia på Villa Ly og Diakonhjemmet her, forteller prosjektleder Kari Thoresen.
Hun er imponert over de ansattes vilje og lærelyst.
- De lærer fort. Her lærer vi mens vi jobber!
Trine Nordgård og Mette-Lis Grundt bor begge i omsorgsboliger på Villa Ly på Slemdal. To dager i uken arbeider de i vaskeriet.
- Det er deilig med litt struktur i hverdagen. Nå har jeg fått noe å gå til, og da slipper jeg å sitte så mye alene. Det sosiale er nesten like viktig som selve arbeidsoppgaven, synes Nordgård.
Hun hadde ikke vært ute i jobb på årevis, før sjansen i vaskeriet bød seg.
- Jeg jobber som kunstmaler på si. Nå kombinerer jeg de to. Det går veldig greit, forteller kollegaen Grundt, men innrømmer at det var litt tøft å skulle følge faste rutiner igjen.
- Det var nemlig veldig lenge siden jeg hadde hatt en fast jobb.

- Ring oss!

Er du lei av å vaske skjortene dine og rulle lange duker selv? Da kan du kontakte Kari Thoresen på mobil 99 48 32 77. Vaskeriet er åpent mandag, tirsdag og torsdag fra klokken 10.00 til 14.00.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album