RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbakekaller 100.000 biler

Foto: - HO (AFP)
Sist oppdatert:
Pedaltrøbbel også hos Peugeot og Citroën.

Det franske bilkonsernet PSA Peugeot Citroën, Europas nest største bilprodusent, trekker tilbake biler som har samme problemer med gasspedalen som Toyota. Problemene har fått Toyota til å trekke tilbake millioner av biler fra markedet.

- Vi tilbakekaller Peugeot 107, som lages ved en tsjekkisk fabrikk. Her produserer PSA biler sammen med Toyota, sier Frank Vatne, informasjonssjef i Peugeot Norge til Aftenposten.no.

Problemet er at det er risiko for at gasspedalen setter seg fast under kjøring, og denne feilen kan føre til ulykker.

Så langt er det usikkert hvor mange biler det gjelder, men Vatne sier det er sikkert det også gjelder biler på det norske markedet.

Ifølge Reuters dreier det seg om rundt 100.000 biler til sammen. Tilbakekallingen gjelder også Citroën C1, som produseres ved samme fabrikk.

Vatne opplyser at bileiere som er rammet vil bli kontaktet, og få feilen rettet på verksted vederlagsfritt. En liste over kunder og biler vil trolig være på plass like over helgen, men det skal ikke være solgt mer enn cirka drøye 1000 biler til sammen av de tre merkene.

På verdensmarkedet skal Toyota ha tilbakekalt knapt 8 millioner biler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere