RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbakeleverer norske lisenser

Sist oppdatert:
Etter vedtaket om endringer i arealavgiften har det vært en økningen i tilbakeleveringen av lisenser på norsk sokkel.
-Vi har i den siste tiden registrert en viss økning i antallet slike søknader, sier OED til Offshore.no, og legger til at dette sannsynligvis skyldes at de nye avgiftene trer i kraft fra 1. januar 2007.

OLF på sin side sier til Offshore.no at oljeselskapene nå er i ferd med å gjennomgå sine lisenser for å avgjøre om de skal beholdes eller tilbakeleveres, melder Offshore.no.

Regjeringens vedtak om omlegging og økning i arealavigftene ble da det kom begrunnet med et ønske om å stimulere til mer effektiv utnyttelse av tildelt areal ved at "sovende" lisenser skal frigjøres slik at mindre selskaper som har forholdsvis små lisensporteføljer får en mulighet til å tilegne seg nye lisenser.

OLF har tidligere sagt til Offshore.no at de regner med at de nye reglene vil føre til en seks-dobling av arealavgiften i Nordsjøen og Norskehavet, og en 20-dobling av arealavgiften i Barentshavet.

Etter det Offshore.no erfarer, regner myndighetene med samlede arealavgifter på 900 millioner kroner neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere