Gå til sidens hovedinnhold

Tilbakeslag for regnskogen i Amazonas

Brasilia/Oslo (NTB-Ann Fredriksen): Etter år med nedgang øker avskogingen kraftig i Brasil. Regnskogfondet kaller utviklingen for trist, men tror norske penger mot avskoging er viktigere enn noensinne.

I juni ble det hogd mer enn fire ganger så mye regnskog som i samme måned i fjor, ifølge miljøorganisasjonen Imazon. Mellom august i fjor og juni i år forsvant over 1.800 kvadratkilometer regnskog i Amazonas, en økning på drøyt 100 prosent fra samme foregående periode.

Bare i juni ble det ryddet 184 kvadratkilometer regnskog, hele 437 prosent mer enn i samme måned i fjor.

- Dette er trist, men ikke uventet ettersom godseiereliten i Brasil har fått økende politisk makt. Det er godseiernes ønske om å utvide kvegdrift, soyaproduksjon, vann- og veiprosjekter som driver dette fram, sier Dag Hareide, daglig leder i Regnskogfondet, til NTB.

Han understreker at Brasil til nå har vært en suksesshistorie i kampen for verdens regnskog. Siden 2004 er avskogingen redusert med 80 prosent.

- Dette er fantastisk i historisk perspektiv. Det er snakk om fem-seks skritt fram, og nå får vi ett skritt tilbake, framholder han. (©NTB)

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin