*Nettavisen* Nyheter.

Tilbakeslag for START-avtalen

Sentrale republikanere i USA gir Barack Obama et tilbakeslag i kampen for å sikre at den nye START-avtalen mellom USA og Russland blir ratifisert før nyttår.

17.11.10 06:19

Washington (NTB-Reuters): Ifølge Senatets Jon Kyl har ikke den avtroppende Kongressen nok tid igjen til å skulle gjøre ferdig arbeidet med START-avtalen før jul. Årsaken er at «andre saker er viktigere å få ferdig før nyttår», ifølge Kyl.

Den viktige republikanske senatoren utfordrer dermed president Barack Obama som har sagt at ratifisering av den nye nedrustningsavtalen er en topprioritering i de siste ukene av Kongressen.

Uttalelsen fra Kyl gjorde at visepresident Joe Biden rykket ut med en advarsel mot å ikke ta avtalen seriøst. Ifølge Biden utgjør det en trussel mot rikets sikkerhet dersom avtalen ikke blir ratifisert i år.

Obama forsikret søndag Russlands president Dmitrij Medvedev om at sitt engasjement for å få Senatets godkjenning innen slutten av året. Medvedev har på sin side gjort det klart at ratifisering i den russiske Dumaen er uaktuelt før avtalen får gjennom i USA.

Dersom avstemningen over avtalen utsettes til den nye Kongressen kommer sammen, kan det potensielt bli vanskeligere å få den igjennom gitt republikanernes styrkede posisjon blant de folkevalgte. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.