*Nettavisen* Nyheter.

Tilbakeslag i søket etter mysterieflyet

Foto: Pool (Reuters)

Hentet opp drivgods i flysøket i Indiahavet.

Skipene som leter etter det savnede flyet fra Malaysia Airlines har hentet opp drivgods fra Indiahavet, men ingen av gjenstandene stammer fra det savnede flyet.

Det ser ut til å være første gang gjenstander er hentet opp fra sjøen i letingen etter flyet. To skip, kinesiske Haixun 01 og australske HMAS Success, tok opp «et antall objekter fra havet», opplyser australske myndigheter.

– Så langt er det ikke funnet noe som stammer fra flight MH 370, sier de australske redningsmyndighetene AMSA i en uttalelse lørdag, etter en hel dags leting i et nytt område der ekspertene nå tror flyet kan ha gått ned. Leteområdet ble fredag flyttet over 1.000 kilometer nordover, til et område 1.680 kilometer vest for Perth.

Flere skip

Overvåkingsfly har sett flere gjenstander fra luften som kan stamme fra det savnede flyet, men som ikke fysisk er blitt hentet inn ennå. Tre skip ankom det nye leteområdet lørdag, og fem til er ventet søndag, opplyser AMSA. Ytterligere et skip ankommer om tre dager.

I tillegg er utstyr til bruk for å lokalisere signaler fra det savnede flyets ferdskriver og taleregistrator på vei til området om bord på et australsk skip.

Det nye søkefeltet er på størrelse med Norge i utstrekning. Både fly og satellitter har sett interessante gjenstander her.

Satellittdata

Malaysias statsminister Najib Razak sa mandag at britiske analyser av satellittdata viste at flyet etter alt å dømme hadde styrtet i havet vest for Australia. Opplysningene førte til at leteområdet kunne avgrenses, men fredag ble det flyttet på nytt fordi nye data indikerer at flyet hadde fløyet raskere enn tidligere antatt.

Forsvinningen er ett av de største mysteriene i luftfartens historie.

Det var 239 mennesker om bord i Boeing 777-flyet da det forsvant. Flyet var på vei fra Malaysia til Kina. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.