RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbudssiden vil holde igjen aluminiumsprisene

Sist oppdatert:
Det er ventet økt vekst i etterspørsel etter aluminium neste år, men økt produksjon av metallet og høye lagre er ventet å holde prisene fra større oppgang
Det sier analytikere Reuters har snakket med.

Analytikerne er forsiktige optimister i forhold til den globale økonomiske veksten neste år, som de forventer vil øke etterspørselen etter aluminium neste år med fem til seks prosent etter tre prosents økning i år.

Etterspørselen var tidligere ventet å havne på seks til syv prosent i analytikernes tidligere prognoser.

Det store problemet for aluminiumsprisene vil også neste år være tilgangen på ny produksjon, spesielt i Kina i tillegg til Afrika og Midtøsten. Dette vil ifølge analytikerne medføre at en underskuddssituasjon ikke oppstår.

- Markedet vil kjempe mot en masse metall der ute, ting vil bli bedre, men ikke spesielt spennende, sier, analytiker Martin Fewings i Mitsui Bussan Commodities til Reuters.

Han forventer en aluminiumspris neste år på 1.400 til 1.450 dollar pr. tonn, som er omrtent hvor markedet ligger i dag.

Sanjay Saraf i CRU Consultants ser en pris på mellom 1.350 og 1.400 dollar, og viser til store mengder aluminium på lager som en hemmende faktor for prisene, samtidig som han ikke tror på den store økonomiske veksten neste år.

Julian Kettle hos Brook Hunt ser en overskuddsproduksjon på 240.000 tonn neste år, mot 430.000 tonn i år.

Det er ventet at Kinas produksjon vil øke med en million tonn i år og neste år, samtidig som analytikerne ikke er enig om tilgangen på råstoffet alumina vil bli et problem eller ikke for den kinesiske ekspansjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere