RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbyr Awilco styrelederplassen

Sist oppdatert:
Styrelder Rolf E. Ahlqvist i riggselskapet Ofshore Rig Services stiller nå sin plass til disposisjon for den nye hovedaksjonæren Awilco Offshore.
Det går frem av en pressemelding utsendt av Offshore Rig Services i forbindelse med at det innkalles til ekstraordinær generalforsaling i selskapet.

Bakgrunnen for innkallingen er at det børsnoterte riggselskapet Awilco Offshore ASA (AWO) den 27. desember 2005 ervervet 37,8 prosent av aksjene i OFRS.

- Styret i Offshore Rig Services ASA (OFRS) er av den oppfatning at Awilco Offshores aksjeerverv er et kvalitetsstempel og en positiv bekreftelse på OFRS strategi for å bli en stor norsk operatør av halvt nedsenkbare borerigger, og at bygging av 1+3 halvt nedsenkbare borerigger ved Yantai Raffles verftet i Kina er et meget konkurransedyktig konsept, skriver styret i pressemelding fra det unoterte selskapet.

De peker på at Awilco har gjennom sin hovedeier har lang og bred erfaring fra bygging og drift av borerigger og boligplattformer, og erfaring fra kinesiske verft som kan tilflyte selskapet.

- Nåværende styreleder Rolf E. Ahlqvist ser det som naturlig og en styrke for selskapet at den nye eieren tar ansvar direkte/ indirekte som styreleder, og at Awilcos erfaring og kompetanse tilflyter selskapet, og ønsker derfor å stille sin plass til disposisjon, og tre ut av styret, heter det.

Ahlqvist har arbeidet som arbeidende styreformann siden oppstart av selskapet sommeren 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere