Gå til sidens hovedinnhold

Tilbyr «finanskriseforsikring»

Til de som ikke tør å bestille drømmeferien.

Meningen er å gi kundene en økt trygghet ved bestilling av reiser, heter det i en pressemelding fra Gouda Reiseforsikring. De tilbyr nå en avbestillingsforsikring som både gjelder ved konkurser, oppsigelser og arbeidsledighet. Planlegg sommerferien uten frykt for å miste jobben, proklamerer selskapet.

- Vi ønsker at folk skal reise og oppleve verden. Vi kan ikke løse finanskrisen, men vi kan gjøre det lettere og tryggere å foreta økonomiske disponeringer fram i tid, sier Kalle Hirsch, skadesjef i Gouda Reiseforsikring.

Tregere kunder
Reisebyrået Berg-Hansen har allerede merket at nordmenn er atskillig tregere med å bestille reiser i disse finanskrisetider.

- Tidligere år har vi hatt stor pågang av sommerferiebestillinger allerede ved juletider. I år har det vært stille, men nå som ferien for alvor nærmer seg har vi stor pågang, sier Anette Maltun Koefoed, informasjonssjef i reisebyrået Berg-Hansen.

Les også:Utenlandsreisene stuper

Hun mener at den økonomiske situasjonen har ført til at flere avventer økonomiske forpliktelser og utsetter reisebestillingene så lenge som mulig.

Nytt i Norge
- Vi har ikke tidligere hørt om andre selskaper i Norge som tilbyr dette, verken med hensyn til konkurser eller skilsmisser. Våre Gouda-kolleger i Danmark tilbyr imidlertid dette, sier Eva Hagby, salgs- og markedssjef i Gouda, som er en del av det nederlandske forsikringskonsernet De Goudse Schadeverzekering.

Selskapet har registrert at det i krisetider er større interesse for å forsikre seg mot økonomiske tap.

Blir du sagt opp fra jobben innenfor tre måneder før avreise er du dekket av avbestillingsforsikringen og får pengene tilbake for den planlagte reisen. Forsikringen gir også full dekning dersom du mister jobben og får deg ny jobb som hindrer deg i å gjennomføre ferieplanene dine. Avbestillingsforsikringen gjelder også kansellering av reise grunnet sykdom og skade, brann eller innbrudd i egen bolig og skilsmisse eller opphør av samboerskap.

Nesten like mye ferie
Også VIA Ferieverden har registrert at nordmenn sitter på gjerdet foran årets hovedferie. Vi ferierer nesten like mye som før, men halvparten av oss har fortsatt ikke bestilt billettene til sommerens reiser. Det viser en undersøkelse som Opinion har gjort for feriereisebyråkjeden.

Så langt i år har vi nemlig reist like mye på storbyhelger, vinterferie og påskeferie som i fjor, slik at resultatet hos VIA Ferieverden er like godt etter årets fire første måneder som etter samme periode i 2008.

Daglig leder Anniken Aaseth i VIA Ferieverden tror den samme tendensen vil vise seg når sommerferien nå står for døra.

- De fleste nordmenn vil ha garanti for noen dager med sol og varme om sommeren, sier hun.

Litt forandring er det også i reisemønsteret. Færre bestiller den tradisjonelle charterferien, mens kjeden har solgt langt flere cruisereiser i forkant av årets sommer sammenlignet med samme tid i fjor.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021