RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbyr norsk skole for gravejournalister

Sist oppdatert:
Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse etablerer SKUPs graveskole.

Ifølge en pressemelding starter Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP) et tilbud til norske journalister om kurs og opplæringstilbud innenfor undersøkende gravejournalistikk.

SKUP-styret arbeider nå med å utvikle pensum og nærmere opplegg for graveskolen. Det første kurset avholdes i Tønsberg, i umiddelbar forkant av SKUP-konferansen samme sted i mars neste år.

- Vi ønsker å etablere en synlig aktivitet også mellom de årlige SKUP-konferansene. Det er helt nødvendig at SKUP arbeider på en bredere front enn før, for mer effektivt å fremme norsk gravejournalistikk. Da er det helt naturlig at vi ser nærmere på konseptet "SKUPs graveskole", sier SKUP-leder Kjetil Stormark.

Stormark slår fast at det føles riktig at denne satsingen gjennomføres i tett samarbeid med Institutt for Journalistikk (IJ) i Fredrikstad.

- IJ har gjennom alle år vært blant våre viktigste samarbeidspartnere. De sitter allerede på kompetanse innenfor drift og administrasjon av kurs- og opplæringsvirksomhet, mens SKUP i dag ikke har noe apparat til å drifte dette på egen hånd, sier Stormark.

Etter pilotkurset er avholdt i mars neste år, vil SKUP ta endelig stilling til om graveskolen skal etableres på permanent grunnlag, og om kurset skal tilbys hyppigere og eventuelt direkte til mediebedrifter.

SKUP-lederen understreker at pensumet skal være utarbeidet av SKUP-krefter.

- SKUPs store fortrinn er at vi sitter på et betydelig nettverk av mennesker som er utøvende gravejournalister, mange prisbelønt fra både SKUP og annet hold. Disse menneskene vet selv, fra egen yrkesutøvelse, hva som er de praktiske utfordringene i hverdagen. De vet hvor skoen trykker, og hvor norsk presse må bli flinkere. Denne kompetansen er det ingen i Norge som kan matche, konkluderer Stormark.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere