RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbyr olje-aksjer for 6,6 mrd

Sist oppdatert:
Lundin vil ha flere milliarder kroner når Viking Oil skal på børs.
Aksjer for inntil 6,6 milliarder kroner i Viking Oil and Gas skal få nye eiere i forbindelse med notering på Oslo Børs. Det er et datterselskap av Lundin Petroleum som skal redusere sin aksjebeholdning.

Spredningssalget av 150 millioner aksjer vil skje i intervallet mellom 38 og 44 kroner per aksje. Det vil priser Viking Oil and Gas til mellom 11,4 og 13,2 milliarder kroner.

Viking Oil er skilt ut av det svenske selskapet Lundin Petroleum og består av eksisterende eierandeler på norsk og britisk sokkel. Formålet er å havne på Oslo Børs. Notering er ventet å skje 27. april.

Lundin-familien har bekreftet at de vil tegne seg for minst 10 millioner aksjer, og konsernsjef Torstein Sanness og driftsdirektør Alan Curran har sagt at de ønsker å tegne seg for 50.000 aksjer.

ABG Sundal Collier og Deutsche Bank er hentet inn som er hovedtilretteleggere og får med seg DnB Nor Markets, SEB Enskilda og Öhman som medtilretteleggere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere