Gå til sidens hovedinnhold

Tilbyr sex i bytte mot gisler

Popartist hevder hun vil ofre seg for de 300 bortførte skolejentene i Nigeria.

En nigeriansk popartist, Adokiye (23), har tilbudt islamistgruppen Boko Haram sin jomfrudom i bytte mot løslatelsen av de 300 kidnappede jentene.

Boko Haram bortførte 276 nigerianske skolejenter fra en skole i den kristne byen Chibok i april måned.

- Klokken er elleve på kvelden, og vet du hva jeg tenker på? Disse små jentene, hvor de er og hva som skjer med dem, sier artisten i et intervju med den nigerianske avisen Vanguard.

- Vil tilby meg selv
Popartisten har nylig hevdet overfor sine fans at hun er jomfru. Nå sier kvinnen at hun ønsker å tilby seg selv for å få jentene satt fri.

- Dette er urettferdig. De er altfor unge. Jeg skulle ønske jeg kunne tilby meg selv i bytte mot dem, sier artisten, som også er fredsambassadør for FN.

- Ærlig talt. De er mellom tolv og 15 år gamle. Jeg er eldre og mer erfaren. Selv om ti til tolv menn må ta meg hver kveld, spiller det ingen rolle. Bare løslat disse jentene og la dem vende tilbake til sine foreldre, sier Adokiye i intervjuet.

Adokiyes uttalelser har sendt ut sjokkbølger på sosiale medier, hvor mange stiller seg tvilende til om tilbudet er særlig reelt.

- Hent hjem jentene våre
Bortføringen har skapt massiv oppmerksomhet i verdenspressen, og ført til en internasjonal kampanje. Kampanjen går ut på at personer, gjerne profilerte, tar et bilde av seg selv med en plakat hvor det står #BringBackOurGirls (hent hjem jentene våre) og poster bildet på sosiale medier.

USAs førstedame Michelle Obama og en rekke norske stortingspolitikere har deltatt i kampanjen. Men engasjementet har ikke ført til en løslatelse av jentene.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Drept tusenvis av mennesker
Islamistbevegelsen Boko Harem har herjet i Nigeria med voldelige angrep i flere år. Men først da de islamistiske ekstremistene bortførte nærmere 300 skolejenter i april måned, fikk verdenssamfunnet sperret opp øynene for dem. Gruppen knyttes til 10.000 drap i Nigeria og nabolandene de siste årene.

Fritt oversatt betyr Boko Harem «Vestlig utdanning er en synd». I februar gikk Boko Haram til angrep mot en kostskole i delstaten Yobe, der 59 skoleelever ble drept. Mange av ungguttene på kostskolen ble drept mens de lå og sov. Andre gutter ble brent levende.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett