Tilbyr silikonbryster til halv pris

Foto: (Foto: faksimile GROUPON)

Plastikkirurgene tilbyr silikonpupper til halv pris gjennom tjenesten GROUPON.

16.12.13 15:06

(SIDE2): Til nå har 24 personer gått for dette tilbudet, som altså koster 14 990 kroner. Normal pris er 30.000 kroner.

Når Side2 ringer Plastikkirurgene i Oslo kan kvinnen resepsjonen fortelle at «det er så stor pågang her fordi vi har tilbud på silikonpupper».

Ifølge GROUPON.NO har kampanjen allerede 24 kjøpte operasjoner .

ER DETTE GREIT? HVA SYNS DU? DISKUTER UNDER

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Martin Johansen

- Vil skape oppmerksomhet

«Brystforstørrelse hos Plastikkirurgene, inklusive tre etterkontroller. Fra 14.990 kr. Spar 50%.» er overskriften i tibudet fra kirurgene som holder til på Ringnes Park i Oslo.

- Vi ser på dette som annonsering og gjør dette for å skape oppmerksomhet rundt klinikken vår, sier kirurg Tammy Fiabema til Side2.

Auksjonstjenesten GROUPON har tilbud og gode «dealer» på alt fra reiser, restauranter, hudpleie og altså kosmetiske inngrep.

Ifølge Fiabema er det flest unge jenter mellom 18 og 30 år som tar brystforstørring. Vil et tilbud som dette få flere unge jenter «til å kaste seg på» fordi det er billigere?

- Det er mange som ringer og syns det høres for godt ut til å være sant, sier Fiabema.

- Mange har spørsmål og ved å ha dette tilbudet håper vi å nå de som ellers ikke ville kommet innom oss.

- Med en slik prisreduksjon, har dere da noen fortjeneste?

- Vi har ikke fortjeneste utover at det dekker utstyr og arbeid, men i forhold til en annonse til 200.000 kroner i Aftenposten er dette godt anvendte penger.

Fiabema kan opplyse at det er flest unge jenter som ringer for brystforstørrelse, men da de hadde en tidligere kampanje med øyelokksløft var det flest kvinner over 30 år som tok kontakt.

Side2 har kontaktet Forbrukerrådet for å høre om de reagerer på at man nå tilbyr brystoperasjon til halv pris.

Ingeborg Flønes i Forbrukerrådet ønsker ikke å kommentere nett-tilbudet, men sier at kvinner på generell basis bør passe på følgene dersom de gjør kosmetiske inngrep:

- Kosmetiske inngrep som å sette inn silikon i puppene dine, er det ikke hvem som helst som kan gjøre. Plastiske kirurger har generell rett til å utføre operasjonen, mens andre må ha spesiell tillatelse fra fylkesmannen. Det er også egne regler for markedsføring av kosmetiske inngrep. Du skal opplyse om faren ved inngrepet, du har ikke lov til å vise før- og etterbilder, og du skal ikke tilby forbrukslån eller kreditt til finansiering av inngrepet, sier direktør for Forbrukerservice, Ingeborg Flønes i Forbrukerrådet til Side2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.