RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbyr slanking til gravide

Både Grete Roede og Libra tilbyr slankekurs til gravide.

(SIDE2): - Verken gravide eller ammende kvinner tar skade av et Libra-kurs; de aller fleste vil tvert i mot bare ha godt av det, sier Aud Vikan som holder kurs for Libra i Stjørdal til Adresseavisen.

På tross av at én av fem som har født sier de føler slankepress tyr mange til slanking hos proffe aktører.

Spiser mer mat
- Den eneste forskjellen på en gravid eller ammende kursdeltagere er at de får lov til å spise litt mer mat. Vi regner ut hvor mye en person kan spise, ut fra høyde, vekt, alder og aktivitetsnivå, sier Rita Kobberød, kursholder i Malvik og Stjørdal til avisen.

Kan ha spiseforstyrrelse
Overlege på ullevål sykehus Serena Tonstad mener det ikke er farlig å tilby slike kostholdsprogrammer til gravide og ammende så lenge man ikke lider av en spiseforstyrrelse. Dette kan imidlertid være vanskelig å vite.

- Problemet kan da være at de som har et problem overdriver kostholdsreglene, og redusere inntaket altfor mye, sier hun til Side2.

Grete Roede AS har ingen betenkeligheter med å slanke gravide og ammende.

Ingen betenkeligheter
- Grete Roede handler om å spise sunt og riktig, og det har alle godt av. Også den lille har godt av at mor spiser riktig. Heller ikke en gravid eller nybakt mor trenger mye mettet fett, og hvis du spiser riktig mat så kan du faktisk spise svært mye mat, sier Kobberød til Adresseavisen.

LES MER HELSE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere