*Nettavisen* Nyheter.

Tilbyr topp virusprogram - gratis

Foto: (TV 2 Nettavisen/CS)

LAS VEGAS (TV 2 Nettavisen): Computer Associates lanserer en ny antiviruspakke med mange fiffige funksjoner. Best av alt – den er helt gratis.

28.05.04 09:04

CA lanserer sin nye versjon av antiviruspakken eZ Armour, og har satset hardt på brukervennlighet.

Her er gratisversjonen.

Blant annet satser selskapet på at du skal få så mye informasjon om sikkerhet og sårbarheter som mulig. Mottar du en virusinfisert e-post, legger denne seg ikke i innboksen din, men dukker opp separat i en dialogboks fra antivirusprogrammet som også gir deg forslag til hva du skal gjøre med e-posten.

Gode råd
Klikker du på virusmeldingen, sendes du direkte til CAs nettsider, hvor du får informasjon om det spesifikke viruset og hva det vil gjøre med PC-en din.

- I tillegg kan du få kontinuerlig oppdatert informasjon om alle aktuelle virus, feedet rett inn på PC-en din, slik at du har full oversikt til enhver tid, sier Roger Haug, salgssjef for sikkerhet i CA, til TV 2 Nettavisen.

Antivirusprogrammet stopper også virus som ikke sprer seg via e-post, men direkte via internett slik som blant annet Blaster og Sasser.

- Systemet slår også ned på unormal bruk av e-posten din, slik at virusskribenter og spammere ikke kan bruke PC-en din som tjener til å sende ut masser av søppelpost, sier Haug.

Programmet sjekker også mobil kode, slik at om du er blitt hacket og det er lagt igjen ondsinnet kode på PC-en din, stopper eZ Armour alt som oppfører seg som virus.

Businessversjon
Spam er blitt et stadig større problem også for hjemmebrukerne, og CA kommer også med sin businessversjon av spamfilter i eZ Armour.

Spamfilteret sjekker hele adresseboken din og kaller disse godkjente avsendere. Får du e-post fra noen som ikke ligger i adresseboken din, for eksempel spammere som vil selge deg viagra og penisforlengere, går denne e-posten til en boks i selve systemet, ikke innboksen din.

Du kan enten sjekke denne boksen manuelt, eller du kan få systemet til å sende en verifiserings-e-post. Det betyr at avsender i andre enden må trykke ok for å vise at det er et vanlig menneske i andre enden, ikke en automatisk spamsender.

- eZ Armour skal holde orden på alt av oppdateringer og virusbeskyttelse for deg. Det eneste du må gjøre er å trykke ok for å installere patch-ene til sårbarhetene vi oppdager. Vi har støtte for alt av kjent programvare, over 5000 ulike programmer, så du skal være veldig sær programvaremessig for ikke å bli støttet av oss, sier Haug.

Du kan også stille inn systemet til å stoppe cookies, pop-upreklame og mye annet. Opplæringsvideoer ligger på CAs hjemmesider, og klarer du å rote deg helt bort, finnes det også en reset-knapp i programmet.

Programmet kan lastes ned gratis i hvert fall fram til januar, og for år to lover Roger Haug at det ikke vil koste mer enn 90 kroner.

- Hvordan skal CA da tjene penger på produktet?

- Det er ikke hjemmemarkedet vi tjener penger på, dette er en måte for oss å få økt hjemmesikkerheten. Jo mer virus som er ute hos brukerne, jo større problem er det for våre kunder. I tillegg hindrer vi våre konkurrenter å tjene gode penger i hjemmemarkedet, penger som kan brukes til å satse på de områdene vi er store på, sier Haug.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag