RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbyr VIF tomt for en krone

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Oslo Arbeiderparti med gruppeleder Rune Gerhardsen i spissen tilbyr nå Vålerenga å kjøpe stadion-tomt på Valle til en krone.

- Jeg tar kontakt med Byrådet over helga. Vi går for dette, sa gruppelederen i Oslo Arbeiderparti til VG på søndag.

- Dette vedtaket i Oslo Ap øker sannsynligheten for at et stadionanlegg blir liggende på Valle, sier fotballformann Odd Skarheim i Vålerenga fotball til vif.no. Han vet også at Venstre støtter dette forslaget. Nå avventer han hvilken stilling de øvrige politiske partiene i Oslo tar til denne saken.

- Bør gå raskt
Rune Gerhardsen mener i følge VG at den politiske veien fram til et vedtak om at Vålerengas nye fotballstadion skal legges til den kommunale tomta ved siden av skøytebanen og Vålerengas fotballhall Vallhall bør gå temmelig raskt.

- Vålerenga er best tjent med å bygge sin nye storstadion på den såkalte velodromtomta på Valle. Det er den riktige lokaliseringen både for klubben og byen, sier lederen i Oslo Ap, Jan Bøhler, til VG.

Odd Skarheim, styreformann i Vålerenga fotball, drømmer om å samle alt på et sted: stadion, klubbhus, innendørshall og treningsbaner. Men han er veldig opptatt av at klubben skal eie sin egen stadion.

Foreløpig forsiktig
Det kan bli en realitet hvis tomteprisen blir på en krone. Slik sett ønsker han Oslo Aps forslag velkommen, men han er foreløpig forsiktig med å være bombastisk entusiastisk på klubbens vegne.

Men fotballformannen legger ikke skjul på at Ap-forslaget til tomtepris på Valle er å langt å foretrekke fremfor alternativet på Sørenga til 700-800 millioner.
Et anlegg i denne prisklassen vil aldri klubben kunne eie.

Spillvarme
I VG var skøyteentusiast Rune Gerhardsen samtidig snar med å trekke fram «stordriftsfordeler». Spillvarme fra den nye skøytehallen han ser for seg der gamle Valle Hovin ligger nå, kan brukes til oppvarming av Vålerengas nye stadion vegg-i-vegg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere