RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tildelt leteblokker ved Hopen

Sist oppdatert:
Unoterte Norwegian Petroleum Group (NPG) er tildelt tre utmål (blokker) ved øya Hopen ved Svalbard
- Ved denne tildeling har NPG sikret oljerettighetene til "Fru Ottesen-strukturen" som har et teoretisk produksjonsvolum på ca. 40 millioner fat olje, ifølge en melding fra NPG.

- Tildelingen av utmålene skjedde på "geologiske indikasjoner" og betyr at Bergmesteren og hans rådgivere anser selskapets vurdering av sannsynligheten for et kommersielt funn såvidt sannsynliggjort og dokumentert at utmål kan tildeles i henhold til Bergverksordningen av 1925, heter det videre.

Det vises videre til at området er underlagt Svalbardtraktaten av 1920, og derfor at samlede skatter og avgifter på maksimalt 11 prosent, mot 78 prosent på den norske sokkelen.

Det advares imidlertid mot en verneplan som er under arbeid.

- Således er det viktig for selskapet - så vel som for oljenasjonen Norge som sådan - at øya sikres for fremtidige generasjoner og ikke blir "fjernet fra kartet" med et pennestrøk i form av en særnorsk verneplan som det arbeides med i disse dager, heter det.

Det varsles om at det i så fall vil bli en prøving for en internasjonal domstol.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere