*Nettavisen* Nyheter.

Tildelt OXLO-prisen

Oslo kommunes OXLO-pris 2011 tildeles Vålerenga mot rasisme for deres innsats for å skape en romslig, inkluderende og åpen by, fri for fordommer og rasisme.

15.11.11 14:27

Juyryens begrunnelse hentet fra oslo.kommune.no:

Juryen, bestående av fra Rådet for innvandrerorganisasjoner, Rådet for funksjonshemmede, Enhet for mangfold og integrering og byrådsavdeling for kultur og utdanning har besluttet å gi OXLO prisen for 2011 til ”Vålerenga mot rasisme” for langvarig innsats i forebyggende rasismearbeid og mange samfunnsprosjekter som Jobbsjansen, Street cup, Fargerik fotball og Fair Play som bidrar til å inkludere barn og unge i idrettsbevegelsen.

Vålerenga mot rasisme (VMR) har siden oppstarten i 1996 vært en viktig pådriver innen norsk idrett i arbeidet for mangfold, og mot diskriminering og rasisme. Med mål om å jobbe aktivt for å styrke integrering og mangfold i fotballen, har VMR etablert en rekke tiltak og møteplasser både i og utenfor fotballklubben. Holdningskontrakter for alle spillere både på topp- og breddenivå står sentralt i arbeidet innad i klubben. Vålerenga Street Cup er et ettertraktet tilbud for barn og unge mellom 10 og 17 år, og bidrar til et trygt fritidsalternativ. Fargerik Fotball samler hvert år flere hundre 5. – 7. klassinger til et fargerikt fellesskap med fokus på respekt og gode holdninger. Jobbsjansen gir arbeidstrening til ungdom mellom 17 og 24 år uten arbeid eller skoleplass. Gjennom Jobbsjansen gis det også tilbud om gratis fotballtrening til unge i nærmiljøet, og det fokuseres på å inkludere jenter. VMR samarbeider med en rekke andre, blant annet skoler og fritidsklubber og arbeider for å engasjere flere foreldre med minoritetsbakgrunn i idretten samt å stimulere til frivillig innsats generelt.

Vålerenga mot rasisme er godt synlige i bybildet i Oslo gjennom at alle fotballklubbens lag spiller med Vålerenga mot rasisme-logo på drakter og treningsklær.

Vålerenga mot rasisme har gjort en spesiell god innsats i arbeidet for mangfold og inkludering og er et godt forbilde og inspirasjon både i idretten, lokalmiljøet og i Oslo generelt.

Prisen vil bli delt ut av ordfører Fabian Stang i Festgalleriet på Rådhuset kl 13.00 onsdag 16. november, FNs toleransedag.

Andre pris i høst

Dette er den andre prisen Vålerenga mot rasisme mottar på kort tid. Under NISO-gallaen søndag 6. november fikk VMR Gi Rasisme Rødt Kort-prisen.

Les mer her

Følg Vålerenga mot rasisme på Facebook her

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag