Gå til sidens hovedinnhold

Tilfeldigheter gjorde at Håkon Sletten slapp unna

Føresvik (NTB): Håkon Sletten (58) var på vei hjem til Norge da terroristene slo til mot In Aménas. Han sier tilfeldigheter gjorde at han ikke ble tatt som gissel.

Det er ikke mye Sletten får lov til å si om det som skjedde ved gassanlegget i den algeriske ørkenen, skriver Haugesunds Avis. Sletten satt i en buss som ble beskutt i to timer før han og kollegaen om bord kom seg unna.

- Jeg er en av de heldige, for det var bare flaks at jeg kom meg ut. Det var tilfeldig at ikke jeg også ble et gissel, forteller Sletten. Da avisen snakket med ham, var skjebnen til fem av hans norske kolleger, samt en rekke andre han har jobbet sammen med i Algerie, fortsatt ukjent.

- Tankene mine går til de som omkom. Jeg har ganske god peiling på hvem som er igjen, de som ennå ikke er gjort rede for, sier han.

Slettens jobb som boreleder tilsier at han ikke er på gassanlegget daglig, men onsdag var han innom fordi han skulle hjem til Norge. Etter at vaktene hadde slått tilbake angrepet, ble Sletten og de andre på bussen tatt med til et militært område i In Aménas. Varselet til kona ble en nøktern, men alvorlig tekstmelding: «blir forsinket på grunn av terrorangrep».

Torsdag kunne han flys ut av Algerie, først til Palma og så videre til Bergen. (©NTB)

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut