RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilnærmet perfekt eventyrspill

Sist oppdatert:
«Zack & Wiki: Quest for Barbaro’s Treasure» utfordrer de små grå.

(Spillmagasinet): Foreløpig har Wii stort sett vært Nintendos lekeplass, de fleste tredjepartsspillene har hørt hjemme på nedre halvdel av karakterskalaen.

Eventyrspillet «Zack & Wiki: Quest for Barbaro’s Treasure» er heldigvis ikke blant disse.

Vriene oppgaver

Japanske Capcom har laget et sjarmerende og utfordrende spill som slekter tungt på pek-og-klikk-klassikere som «Monkey Island» og «Day of the Tentacle». Du tar kontroll over piraten Zack og skal jobbe deg gjennom en rekke varierte brett i jakten på en stor skatt.

Hvert brett huser en eller flere kreative oppgaver som kjapt gir de små grå noe å bryne seg på. Løsningene er, som seg hør og bør, ikke særlig opplagte og hintene du får alt annet enn eksplisitte.

Godt implementerte bevegelser

I motsetning til i de gamle pek-og-klikk-spillene, holder det ikke å bare finne ut av hvilke gjenstander som passer sammen og som skal brukes hvor. For å løse de fleste oppgavene i «Zack & Wiki» må du gjøre en eller annen godt implementert bevegelse.

Blant annet rister du på trær ved å ta tak i dem og slenge løs med Wiimoten, løfter på ting ved å flytte på kontrollen, og sager ved å bevege den kjapt frem og tilbake. På denne måten tvinger Capcom deg til å tenke litt nytt og jeg mener at bevegelsene gjør opplevelsen bedre.

Se gameplay fra spillet:
(Anmeldelsen fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED

Se flere spillvideoer her

Tilfredsstillende

Istedenfor at du er en passiv tilskuer, utfører du de faktiske handlingene selv. Takket være dette levde jeg meg mer inn i spillet og følelsen av å løse en oppgave var desto deiligere.

Når alt klaffer og løsningen endelig sitter, er sannsynligheten stor for at du både kommer til å være stolt av og irritert på deg selv. Med et par frustrerende unntak er samtlige løsninger logiske, jeg lurte bestandig på hvorfor i all verden jeg ikke tenkte på det riktige før.

Mye humor

Som eventyrspill flest er «Zack & Wiki» proppfullt av artige hendelser og festlig dialog. Jeg satt ofte og lo høyt av det som skjedde på skjermen, og den som sørget for mest moro var Zacks flygende apekattmedhjelper Wiki.

Han kan for øvrig forvandle fiendene om til ulike gjenstander som du trenger for å komme deg videre. Med andre ord – enda en ting du må tenke på når du pønsker ut en løsning.

Nesten perfekt

Med unntak av et par ulogiske «Prøve-og-feile»-oppgaver og at spillet innimellom gjentar seg selv, er «Zack & Wiki» tilnærmet perfekt.

Det er utfordrende, kreativt, morsomt og sjarmerende, og anbefales alle Wii-eiere som liker å sette de små grå på prøve.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere