Gå til sidens hovedinnhold

Tilpass juleribba etter julerutene

Skal du reise kollektivt til juleselskapet bør du sjekke rutetidene, ellers kan du risikere å komme for sent til ribbe og pinnekjøtt.

Oslo: Tenk deg scenarioet: Finstasen er på, det siste julepapiret er klistret rundt de siste pakkene med altfor mye tape, og nisseskjegget er trygt plassert i innerlomma. Du har vasset deg gjennom knehøye brøytekanter og er endelig framme på trikkeholdeplassen. Du kan omsidersenke skuldrene, for nå er det kun en liten kjøretur med den elektriske vogna mellom deg og den salige julefreden. Men den gang ei. Du hadde glemt å sjekke sporveiens juleruter. Neste avgang er tre timer fram i tid, og da er både ribbe og surkål like kalde som riskremen.

Tar julepause

I år som i fjor kjører Oslo Sporveier og NSB med juleruter fra julaften til over nyttårshelgen. Først 2. januar er er kollektivtrafikken i hovedstaden tilbake i normaltrafikk.

Både t-banen, trikkene, sporveisbussene og NSBs lokaltog stanser all trafikk mellom kl. 18 og 21 den 24. desember.

I romjula kjøres det times- og helgeruter på mange av linjene, avhengig av dag og tidspunkt. For en full oversikt over julerutene, se www.sporveien.no.

Nye tog og nytt navn

2008 vil by på noen endringer for Oslos kollektivreisende. Fra 1. januar blir Oslo Sporveier og Stor-Oslo Lokaltrafikk (SL) slått sammen til ett selskap. Det nye selskapet skal hete «Ruter», et navn med flere betydninger.

Det viktigste er at dette er et rutenett som dekker Oslo og Akershus og som skal være i rute, sier samferdselsbyråd Peter N. Myhre til NRK.

Utskiftingen av de gamle t-banevognene er også i full gang. Så langt er 21 nye MX-tog satt i trafikk i hovedstaden.

I første omgang er det bestilt 63 nye togsett. I løpet av neste sommer (2008) vil Oslo ha omtrent like mange nye som gamle Tbanetog i trafikk, skriver www.tbane.no.

Og til sommeren er også kanskje det nye elektroniske billettsystemet i drift, fire år etter planen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis