*Nettavisen* Nyheter.

Tilspisset kamp om SV-toppen i Oslo

Oslo (NTB-Mats Rønning): Verken Heikki Holmås eller Akhtar Chaudhry tar til takke med annet enn førsteplassen på stortingslista for SV fra Oslo. I kulissene går det hardt for seg.

15.11.12 12:09

Nominasjonskomiteen i Oslo SV - som for øvrig teller hele 19 personer - møtes i kveld for å avgjøre den endelige innstillingen foran nominasjonsmøtet 4. desember.

Et flertall på tolv foretrekker Holmås på førsteplass. Siden det skal være annenhver mann og kvinne på valglistene til SV, var Chaudhry i førsteutkastet oppført på tredjeplass. Men den plassen ønsker han ikke.

Dermed må flertallet i komiteen samle seg om en ny kandidat til tredjeplassen.

Akhtar Chaudhry, en av Stortingets fem visepresidenter, tapte kampen om andreplassen på lista foran valget i 2009. Heikki Holmås fikk den gang 406 stemmer, mot Chaudhrys 365. Chaudhry endte på fjerdeplass, men har likevel møtt fast på Stortinget i og med at to av dem på plassene foran til enhver tid har sittet i regjeringsapparatet. Først Kristin Halvorsen og statssekretær Heidi Sørensen, så Heikki Holmås som relativt nysmidd utviklingsminister. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.