*Nettavisen* Nyheter.

Tilstår Halloween-drapet

Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Den siktede etter drapet på Bislett innrømmer å ha drept kameraten.

15.11.11 17:35

- Jeg kan bekrefte at min klient har blitt avhørt av politiet i dag. Han erkjenner de faktiske forholdene, men så langt ikke straffskyld, sier den siktedes advokat, Harald Stabell til NRK.

Det var Andreas Nilstad (22) som ble drept 30. oktober i en leilighet på Bislett. 21-åringen som nå har tilstått er siktet for drapet, i tillegg til drapsforsøk på en annen 22 år gammel kamerat.

Den siktede 21-åringen hadde selv omfattende kuttskader og er fortsatt innlagt på sykehus.

Innrømmet i avhør

Han ble først mandag i forrige uke avhørt av politiet, og et mer inngående avhør ble gjennomført tirsdag. Ifølge NRK er det i dette avhøret den siktede nå innrømmer å ha drept sin 22 år gamle kamerat, i tillegg til å påført en annen kamerat alvorlige skader.

Tirsdag har politiet også avhørt den hardt skadde 22-åringen, som også skal ha vært til stede i leiligheten i Pilestredet da drapet skjedde.

Onsdag kommer politiet i Oslo tingrett til å be om at 21-åringen varetektsfengsles i fire nye uker, med fortsatt brev og besøkskontroll.

Stabell opplyser at den siktede har gitt sitt samtykke til varetektsfengsling, men sier også at han ikke samtykker til isolasjon.

Kjente hverandre

Alle de tre involverte er fra Hallingdal og kjente hverandre godt. Drapsofferet og den knivskadde er fra samme bygd, mens den siktede 21-åringen er fra Geilo.

Det var natt til søndag i slutten av oktober at det ble slått full drapsalarm på Bislett. I leiligheten, der det var blitt avholdt en Halloween-fest tidligere på kvelden, fant politiet den 22 år gamle mannen knivdrept. Samtidig hadde hans 22 år gamle kamerat kapret en drosje og kommet seg til Oslo legevakt med livstruende skader. Han skal nå være på bedringens vei.

Motivet for drapet og drapsforsøket har vært et mysterium for politiet, men avhørene tirsdag har gitt etterforskningen en del ny informasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag