Politiadvokat Asbjørn Onarheim bekrefter overfor BA.no fredag ettermiddag at mannen i 40-årene som er pågrepet for kikking nå har tilstått disse forholdene.

- Men vi har så langt ingen holdepunkter for å knytte ham til drapet, sier Onarheim.

Mannen ble pågrepet i 13-tiden fredag.

Mannen blir avhørt utover kvelden om sine bevegelser drapsdagen. Han har i avhør erkjent flere tilfeller av kikking og slibrig oppførsel overfor kvinner i Os-bygden.

Sikret tekniske spor
Politiet ønsket i kveld ikke å opplyse om han så langt i avhørene er konfrontert med drapet på Hilda Feste.

- Avhørene pågår. Vi har ingen holdepunkter for at han kan knyttes til drapet. Men det er noe vi undersøker videre, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim til BA.no.

Politiet har sikret seg tekniske spor på åstedet, men det er uklart når svarene på disse er ferdig analysert ved Rettsmedisinsk institutt.

Politiet kan holde den siktede kikkeren i varetekt frem tid mandag. Da må de ta stilling til om siktede skal varetektsfengsles eller løslates. Skremmende og plagsom oppførsel har en strafferamme på inntil to års fengsel. Få strafferettseksperter BA har vært i kontakt med, tror politiet vil få siktede varetektsfengslet på dette grunnlaget.

Flere kvinner har opplevd kikkeren
Flere kvinner i Os har opplevd at et mann har stått utenfor deres bolig og sett inn. Kikkingen skal ha skjedd i høst, og i flere dager før drapet.

Politiet etterforsker drapssaken bredt videre.

Les mer fra Bergensavisen her.