RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Faksimile (Østlands-Posten)

Tilsto drap i Larvik - snart 16 år etter

Sist oppdatert:
En mann skal overfor krimforfatter Jørn Lier Horst ha tilstått drapet på Ronald Ramm (71) i Larvik i 1995.

Drapet på Ronald Ramm (71) i Larvik i 1995 har vært uoppklart i snart 16 år. I desember i fjor gikk foreldelsesfristen ut. En mann tok noen uker senere kontakt med krimforfatter Jørn Lier Horst om saken, og i august i fjor tilsto mannen overfor politiet drapet på Ramm, skriver VG.

- Var der da det skjedde
Men overfor VG avviser mannen at det var han som drepte Ramm.

- Jeg var der da det skjedde, men det var ikke jeg som gjorde det, sier han. Han sier han tar med seg navnet på drapsmannen i graven.

Tar saken alvorlig
Politiadvokat Magnar Pedersen sier politiet tar saken alvorlig og at de helst ser at vedkommende avgir en skikkelig forklaring. Mannen var inne til rettslig avhør i 2008, men har senere innrømmet at han ikke fortalte hele sannheten.

- Har bedt ham avgi forklaring
Til Østlands-Postens nettutgave sier Jørn Lier Horst, som har permisjon fra politiet, at han ikke vil gå ut med detaljer om hva mannen har sagt.

- Jeg har ikke gått inn i en avhørssituasjon med mannen, som jeg har fått en relasjon til gjennom mitt arbeid, men har bedt han gi en politiforklaring. Det har han så langt ikke ønsket, sier Horst til avisa.

Har gitt mange søvnløse netter
Horst sier han ikke anser saken som oppklart, men at dette bare etterlater flere spørsmål.,

Horst, som var ung politimann i Larvik da drapet ble begått og brukte erfaringene fra den gang som utgangspunkt i en av sine krimromaner, sier saken har gitt ham søvnløse netter opp gjennom årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere