Tilsto drapet på Paal-André

Foto: (EIRIK HAGESÆTER, BERGENSAVISEN)

Paal-André Hamre ble knivdrept av 27-åring i narkorus.

12.12.11 12:34

En 27 år gammel mann erkjente straffskyld for drapet på Paal-André Hamre da rettssaken startet i Bergen tingrett mandag, skriver Bergensavisen.

- Ja, svarte den tiltalte da dommeren spurte om han erkjente straffskyld for forsettlig drap.

Narkopåvirket
Den tiltalte 27-åringen var påvirket av amfetamin, kokain og GHB drapsdagen. Eksperter har konkludert at han hadde en påvirkningsgrad som tilsvarer 2-3 i alkoholpromille.

I avhør har han forklart at han husker lite fra det som skjedde.

- Jeg husker at vi gikk ned og banket på vinduet til Hamre. Jeg husker ikke noe fra slåsskampen. Men jeg husker at jeg fulgte etter Hamre opp en trapp. Han sparker meg. Deretter slipper han taket og synker sammen. Jeg står med kniven i hånden, og jeg forstår at jeg har stukket ham, sa 27-åringen i retten mandag.

Paal-André Hamre ble knivstukket 26 april i år. Hendelsen fant sted i Nattlandsveien. Hamre døde som følge av forblødning.

Den drapstiltalte 27-åringen forklarte i retten han samlet på kniver. Dagen før drapet fikk han en batangakniv av en venninne som han hadde i lommen.

Ville betale erstatning
- Jeg samlet ikke på kniver for å bruke dem. Jeg brukte dem som pyntegjenstander, sa 27-åringen.

Den tilitalte er nå ferdig å forklare seg med drapet. Han husker lite av det som skjedde, men husker at han hadde vært i krangel og håndgemeng med Paal-Andre Hamre om morgenen 26. april.

I de første avhørene hevdet han at han knivstakk i nødverge, men nå erkjenner han seg skyldig i drap og er villig til å betale erstatning til Hamres foreldre, søsken og to etterlatte barn.

- Jeg hadde andre alternativer. Jeg kunne ha løpt min vei. Jeg skulle selvsagt aldri gått med kniven eller ruset meg. Nå ønsker jeg til å stå til ansvar å gjøre opp for meg, sa bergenseren.

- Jeg er forferdelig lei meg for det som skjedde. Ufattelig tragisk. Skulle aldri skjedd, fortalte 27-åringen da han avsluttet sin forklaring.

Gjemte kniven
Etter ugjerningen skal den tiltalte ha bedt en venninne om å kaste kniven. Kniven hadde han fått av en venninne dagen før, og han oppbevarte den i bukselommen.

- Jeg skjønte ikke alvoret med en gang. Men etter kort tid gikk det opp for meg. Jeg spiste noen tabletter, la meg i sengen og ventet på at politiet skulle komme.

Kniven ble funnet noen dager senere gjemt i et malingsspann.

Krangel om sminke
Tiltalte og to venninner oppsøkte Hamre, eks-samboeren og en annen venninne i Nattlandsveien tidlig om morgenen 26. april.

De skal ha fremsatt anklager om at noen sminkesaker var tatt bort fra dem.

- Jeg manglet en lommebok, og en venninne savnet en veske med noe sminke. I et avhør ser jeg at jeg har forklart at Hamre skyldte meg penger for noe amfetamin. Men det stemmer ikke, fortalte 27-åringen.

Dommeren spurte i retten tiltalte om han husket hvorfor han tok kontakt.

- Nei, bare opplysninger som har kommet frem i ettertid. Jeg har bare lest i avhør om lommeboken og noe sminke, men det husker jeg ikke selv, sa 27-åringen.

27-åringen og Paal-André Hamre hadde bare kjent hverandre i et døgn før tragedien inntraff og hadde vært på korte besøk til hverandre.

Erstatning til datter
I tiltalebeslutningen kommer det frem at bistandadvokatene vil søke erstatning til den avdødes fem år gamle datter og hans to foreldre.

Det er satt av fire dager til rettssaken.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.