Tilsto Rema-ran

En 22 år gammel mann tilsto i gårsdagens fengslingsmøte at det var han som var ransmannen på Rema 1000 fredag. En plass på Sandviken sykehus skal ha vært motivet.

17.01.06 08:16

Men mannen fikk ikke oppfylt ønsket sitt om psykiatrisk hjelp, og fikk istedet fire uker i en varetektscelle.

- Jeg var psykotisk. Jeg trodde alle skulle drepe meg. Dette var et rop om hjelp, hevdet 22-åringen overfor dommeren i fengslingsmøtet.

Tilsto to ran
Han er siktet for å ha ranet Rema 1000 på Toppe i Åsane fredag. Ranet ble utført med kniv, og den maskerte raneren fikk med seg 2000 kroner. 22-åringen tilsto i Bergen tingrett at det var han som var den maskerte ransmannen. Han tilsto også at han har ranet en bensinstasjon i Stavanger i fjor høst. Den gangen var utbyttet 4000 kroner, og også den gangen truet han betjeningen med kniv.

- Vil på Sandviken
Men overfor tingretten hevdet han at begge ranene var et rop om hjelp, ifølge Bergensavisen. Han ga uttrykk for at han ønsket å få en plass på Sandviken sykehus, istedenfor varetekt. Da viste aktor Trond Høvik til at han ble vurdert av psykiater på legevakten søndag, etter at han var blitt pågrepet. Der ble han ikke funnet å være psykisk syk. 22-åringen skal likevel vurderes av en sakkyndig senere, med tanke på tvungen forvaring. Politiet fikk dermed medhold i at den ranssiktede mannen skal holdes fengslet i fire uker.

22-åringen er tidligere dømt for ran, og har også vært uskyldig siktet i det såkalte «Toppe-drapet».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.