Tilsyn avdekket slitasje hos ansatte i Norwegian

Oslo (NTB): Luftfartstilsynet sier de vil følge Norwegian tett etter at et tilsyn i fjor høst viste at ansatte ikke rapporterer inn episoder hvor de føler seg så utslitt at de ikke er skikket til å fly.

Inspeksjonen som ble fortatt 13. og 14. november, avdekket til sammen 21 forskjellige avvik fra reglene som selskapet er pålagt å følge.

Blant avvikene var at mange ansatte ikke ser noen vits i å rapportere dersom de føler seg uskikket til å fly, fordi de ikke merker at det skjer noen endringer i arbeidsbelastningen likevel, skriver Aftenposten.

Tidligere har Luftfartstilsynet reagert på at de har avdekket et stort antall såkalte fatiguemeldinger som brukes når arbeidsbelastningen er så stor at ansatte føler seg konstant slitne. Nå reagerer Luftfartstilsynet på at omfanget av slike meldinger har sunket, til tross for at antallet ansatte er doblet og arbeidsmengden har økt de siste årene.

Påstanden om at det ikke skjer noen forandring i arbeidssituasjonen selv om de ansatte rapporterer inn fatiguemeldinger, tilbakevises av Norwegians flygesjef, Tomas Hesthammer.

- Vi bruker store ressurser for å bedre de ansattes jobbsituasjon for nettopp å unngå at folk blir utslitte. Vi innrømmer at vi har hatt en del uheldige situasjoner med urealistisk lange arbeidsøkter, men disse har vi korrigert, sier Hesthammer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.