RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilsynet følger Røkke-dramaet

Sist oppdatert:
Kredittilsynet vil gripe inn skulle bankene få problemer som følge av dramaet rundt Kjell Inge Røkkes imperium, og følger med på Røkkes betalingsproblemer
- Vi følger med på og er interessert i det som skjer. Men vårt mandat og vår oppgave er å følge med på institusjoner, blant annet bankene. I den grad dette rammer bankene, vil det være vårt ansvar å følge opp, sier avdelingsdirektør Eirik Bunæs i Kredittilsynet til NTB.

Selve utsettelsen av Norway Seafoods oppgjør til Orkla med 14 dager er imidlertid ingen sak for Kredittilsynet, det er kun viss långiverne som DnB og Gjensisdige Nor blir rammet at tilsynet kommer på banen.

- At selskaper får likviditetsproblemer, er ikke vårt bord. Vårt ansvar er bankene, og at børsnoterte selskaper følger opp verdipapiransvarsloven. Det at aksjonærer tjener og taper penger er ikke noe vi følger opp, sier Bunæs til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere