RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilsynet og DnB Nor enige om fusjonsvilkår (Ny)

Sist oppdatert:
Konkurransetilsynet og DnB Nor er enige om vilkårene som settes for å godkjenne en fusjon. Det opplyses fredag
Etter fredagens jenking av kravene fra Konkurransetilsynet, er det klart at fusjonen mellom Gjensidige Nor og DnB er i boks. De to finanskonsernene er nemlig villig til å godta kravene fra Tilsynet.

- Konkurransetilsynet er kommet til en løsning som synes akseptabel for fusjonspartene. Betingelsene innebærer blant annet salg av flere selskaper og eierandeler. Det synes likevel å være mulig å gjennomføre betingelsene uten å skade fusjonens industrielle begrunnelse. Partene er derfor innstilt på å akseptere betingelsene i vedtaket, og håper på en rask konsesjonsbehandling i Finansdepartementet.

På fredag morgen kom Konkurretilsynet med 13 krav til fusjonen mellom Gjensidge Nor og DnB.

Blant kravene til Konkurransetilsynet er at DnB må selge sin 10 prosents eierandel i Storebrand. Videre krever Tilsynet at konkurrentene overtar flere banklokaler.

Konkurransetilsynet krever at Gjensidige NOR selger Aktiv Eiendomsmegling, Postbanken Eiendomsmegling og finansieringsselskapet Elcon.

I en kommentar fra finansminister Per-Kristian Foss heter det at Finansdepartementet vil avslutte behandlingen av konsesjonssaken i løpet av inneværende måned.

- På bakgrunn av Konkurransetilsynets vedtak og de vilkårene som er satt der vil Kredittilsynet nå utforme en supplerende tilrådning i konsesjonssaken, skriver Foss i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere