Gå til sidens hovedinnhold

Tilsynet ser dagligvareavtaler i sammenheng

Oslo (NTB): Konkurransetilsynet skal vurdere innkjøpsavtalen mellom Coop og Rema 1000. I tillegg ser tilsynet på om den kan få betydning for behandlingen av avtalen mellom ICA og NorgesGruppen.

Konkurransetilsynet ble informert om etableringen av CORE, det felles innkjøpsselskapet etablert av Rema og Coop, tirsdag. CORE-avtalen forutsetter tilsynets godkjenning.

- Vi er ikke overrasket over avtalen. Dette er noe vi har hatt kunnskap om en liten stund, og vi fikk bekreftet det tirsdag. Vi visste om at det kunne bli en avtale, sier konkurransedirektør Christine Meyer til NTB.

Tilsynet har lagt ned midlertidig forbud mot avtalen mellom ICA og NorgesGruppen, en avtale som omfatter både innkjøp og distribusjon.

«Konkurransetilsynet må nå vurdere om den nye avtalen kan få betydning for vår vurdering av avtalen mellom ICA og NorgesGruppen. Utfallet av denne saken har stor betydning for konkurransen og for forbrukerne, derfor må vi være sikre på at våre vurderinger er riktige», uttaler Meyer i en pressemelding.

ICA og NorgesGruppen er allerede tidlig i neste uke innkalt til et møte i Konkurransetilsynet for å bli orientert om hvordan saksbehandlingen blir påvirket av avtalen mellom Coop og Rema. (©NTB)

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte