Gå til sidens hovedinnhold

Tilsynet sjekker Vollvik

Kredittilsynet har fattet interesse for investor Idar Vollvik etter at Altinex i går meldte om milliardkjøp. Les mer om saken her:

Investor Idar Vollvik har vært en av de aller mest aktive investorene på Oslo Børs, og har særlig sittet tungt inne i aksjer som Altinex, DNO og Dynapel.I går meldte Altinex at de skulle kjøpe et dansk oljeselskap for 2,2 milliarder danske kroner. Tre garantister ble brakt inn. De garanterte en emisjon på rett over en milliard kroner. Disse investorene var Idar Vollvik, Øystein Stray Spetalen og Petter Stordalen.Da aksjen åpnet for handel etter at nyheten ble kjent torsdag morgen eksploderte kursen, og aksjen var på et tidspunkt opp 100 prosent. Markedet tok vel imot oppkjøpet, men det oppsto også rykter om at noe av informasjonen om oppkjøpet hadde sivet ut i markedet.Avdelingsleder Geir Holen i Kredittilsynet forteller til NA24 iMarkedet at tilsynet nå vil se på saken.- Vi orienterer oss i saken. Det er alt jeg kan si, forteller Geir Holen til NA24 iMarkedet.Lekkasje?

Til NA24 iMarkedet opplyste Oslo Børs at de hadde overvåket bevegelsene i forkant av denne avtalen ekstra nøye. De var på forhånd orientert om prosessen og hadde ekstra høy årvåkenhet på altinex aksjen. Børsen hadde ikke funnet noen indikasjoner på at det hadde vært lekkasjer.Les mer om den saken her:


- Ingen indikasjon på lekkasje

Dagens Næringsliv melder fredag at Vollvik skal ha hintet om at noe skulle skje i Altinex mens han i egenskap av å være garantist for en emisjon satt i innsideposisjon.Les mer om det her:


Kobler Vollvik til innsidelekkasje

Benekter

Idar Vollvik forteller til NA24 iMarkedet at han ikke har blitt kontaktet av Kredittilsynet.- Nei. Men jeg vet at selskapet har forklart seg til børsen, og fortalt hvilken informasjon som hvem satt med, sier Vollvik til NA24 iMarkedet.Han stiller seg helt uforstående til påstander om at han skal ha lekket.- Jeg kan ikke begripe det. Jeg har fulgt aksjen i ett år, og har vært utrolig positiv, forteller Vollvik til NA24 iMarkedet.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger