RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilsynet skal sjekke meglernes egenhandel

Sist oppdatert:
Kredittilsynet skal sjekke omfanget av meglerhusenes egenhandel. For første gang kan vi få vite hvor stor andel av handelen på Oslo Børs som er kundehandel. Les mer
Kredittilsynet skal nå begynne å sjekke hvor stort omfang egenhandel i meglerhusene utgjør av volumet på Oslo Børs. Det skriver Dagens Næringsliv.

Det største meglerhuset på Oslo Børs målt i omsetning for januar, Enskilda Securities, mener at egenhandel utgjør omtrent 50 prosent av handelen på børsen. Men Enskilda-sjef sier til avisen at deres egen handel er minimal.

- Nivået er høyt, men det varierer fra meglerhus til meglerhus, sier Jan Petter Sissener, meglersjef i ABN Ambro Alfred Berg til avisen og utpeker DnB NOR Markets og Carnegie som de to verstingene.

Dette er selvfølgelig ikke DnB NOR Markets og Carnegie enige i, men det er uansett et faktum at krangelen er der hver eneste gang det offentliggjøres omsetningsstatistikk for Oslo Børs.

Dette skal nå Kredittilsynet gjøre en slutt på.

– Det er veldig lite statistikk på dette området. Det er mange mørketall. Vi får jo inn tall over inntektene til meglerhusene hver måned, men det er vanskelig å 'vaske' disse tallene slik at de gir et riktig bilde av egenhandelsaktiviteten, sier spesialrådgiver Cecilie Lind Aall i tilsynet til avisen.

Hun skal være ansvarlig for undersøkelsen, og sier at tilsynet sitter med opplysninger som tilsier at egenhandelsaktiviteten har økt den siste tiden.

- Vi ønsker å finne ut om dette medfører en høyere risiko for meglerhusene, sier Lind Aall til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere