RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilsynsrådet vurderer Klomsæts bevilling

Oslo (NTB): Tilsynsrådet for advokatvirksomhet vil vurdere om lekkasjesaken skal få konsekvenser for Sigurd Klomsæts rett til å fortsette i advokatyrket.

- Dette er en sak det er helt naturlig for oss å se nærmere på, sier daglig leder av Tilsynsrådets sekretariat, Hege Bjølseth, til NTB.

Det er Tilsynsrådet for advokatvirksomhet som eventuelt fremmer forslag til Advokatbevillingsnemnden om en advokats bevilling skal tilbakekalles. Nemnda gjør så en egen vurdering av saken.

- Vi vil nå innhente rettens beslutning for nærmere vurdering, sier Bjølseth.

Tilsynsrådet har også bedt Asker og Bærum politidistrikt holde dem orientert om deres etterforskning av om Klomsæt har foretatt seg noe straffbart i saken.

Tilsynsrådet vil vurdere om Klomsæt har foretatt seg noe som gjør at de mener han er uskikket eller uverdig til fortsatt å drive advokatvirksomhet, eller om han har gjort seg skyldig i å ha «mistet den tillit som er nødvendig i yrket», som det står i domstolloven om tilbakekalling av bevilling. Generelt kan tilsynet også innstille på å gi en irettesettelse eller en advarsel dersom de mener saker ikke er så alvorlige at bevillingen må trekkes. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere