Gå til sidens hovedinnhold

Tilsynssak etter at høygravid kvinne døde

Namsos (NTB): Fylkeslegen i Nord-Trøndelag oppretter tilsynssak etter at en høygravid kvinne døde lille julaften. Kvinnen skal ha fått hjertestans.

- I en så dypt tragisk sak er det naturlig å opprette tilsynssak. Det er viktig å få klarlagt hva som har skjedd og hva slags helsetjeneste kvinnen og barnet fikk, sier Marit Dypdal Kverkild, fylkeslege i Nord-Trøndelag, til Adressa.no.

Helsemyndighetene er svært sparsomme med opplysninger i saken, men opplyser at kvinnen fikk hjertestans i sitt eget hjem lille julaften. Hovedredningssentralen på Sola ba om assistanse fra redningshelikopter kort tid etter at de fikk melding om hendelsen. Også et ambulansehelikopter fra Brønnøysund rykket ut på oppdraget, og det ankom stedet først. Kvinnen ble så fløyet til Sykehuset Namsos av ambulansehelikopteret fra Brønnøysund.

Julaften orienterte sykehuset både politi og fylkeslegen i Nord-Trøndelag om dødsfallet til kvinnen og barnet. Kvinnen ble etter tillatelse fra pårørende obdusert.

- Jeg meldte fra til Statens Helsetilsyns utrykningsgruppe. Jeg regner med at de vurderer saken først på nyåret, sier fylkeslegen.

Det vil bli vurdert om det skal startes etterforskning i saken, opplyser politiadvokat Jørgen Aune til NRK. (©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem