Innen 15. januar må barnevernet forklare hvorfor de ventet med å anmelde 45-åringen som i 2001 innrømmet overgrep mot sin egen sønn, melder Porsgrunns Dagblad.

I går fortalte PD at barnevernet har innrømmet feil, og at de vil gå gjennom mappa på nytt for å unngå at noe lignende skjer igjen. Men barnevernet må også forklare seg for Fylkesmannen.

– Vi har skrevet til Porsgrunn kommune og bedt om opplysninger om hva som skjedde, sier Merethe Solstad.

Hun er underdirektør i sosial og helseavdelingen hos Fylkesmannen i Telemark. Fylkesmannen vil ende opp med en av to mulige konklusjoner.

– Vi vil enten si at barnevernet har gjort det som kunne forventes. Da blir saken henlagt. Hvis det er gjort en feil, vil vi vurdere følgene. Men for oss er det viktigste at de har endret rutinene for å hindre at noe lignende ikke skjer igjen, sier Solstad.

Det siste har barnevernsleder Hanne Størksen allerede forsikret om.

– Dette ville ikke skjedd i dag, sa hun til PD.

Barnevernslederen har påpekt at de at de fulgte råd fra eksperter om å ordne opp til beste for familien. Først i 2002 ble forholdet anmeldt, og i mellomtiden kunne porsgrunnsmannen fortsette sine overgrep. 45-åringen ble senere domfelt for over hundre overgrep.

I Gambia møter han trolig i retten i dag, siktet for overgrep mot seks gutter i alderen tre til 10 år.

Les flere saker i Porsgrunns Dagblad her