RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiltale: - Mann banket samboeren med kjevle på julaften

Sist oppdatert:
Kvinnen skal ha hoppet ut fra vindu i 2. etasje for å unnslippe ham.

En 33 år gammel mann må tirsdag møte i Oslo tingrett tiltalt for mishandling.

Over en periode på litt over to år skal han ha utsatt samboeren for grov mishandling.

Blant annet skal han ha banket henne med balltre og kjevle ved flere anledninger.

En gang skal kvinnen ha hoppet ut fra et vindu i 2. etasje for å komme seg unna ham.

Lang liste tiltalepunkter

I tiltalen - som gjelder brudd på straffelovens paragraf 219 - er det listet opp en rekke episoder. Her er et utdrag:

  • En sommer truet han henne inn i bilen med et balltre. Han slo henne så flere ganger med knyttet og flat neve i ansiktet og hodet, samt lugget henne i håret før han dro henne ut av bilen.


  • En annen gang i bilen slo han henne flere ganger med flat hånd og knyttet neve. Deretter tok han ut et balltre fra bagasjerommet og slo henne med dette flere ganger i ribbeina, ryggen og i hodet.


  • Inne i en leilighet slo han henne og slepte han henne gjennom leiligheten etter håret. Han sparket henne deretter flere ganger i magen og/eller på kroppen mens hun lå nede. Han hentet så en kniv på kjøkkenet, løp ned til første etasje og hentet henne inn i leiligheten igjen. Han fortsatte da å slå henne.


  • Ved to andre anledninger dro han henne i håret, kastet henne i gulvet, og slo henne flere ganger med et balltre eller en kjevle på kroppen og bena.


  • Ved en anledning slo han henne med hånden og et balltre, for deretter å holde opp en kniv mot halsen hennes og uttalte at han skulle drepe henne.


  • Ved en eller flere anledninger truet han med å drepe familien hennes.


  • Ved en anledning slo han henne med et glass i hodet, slik at hun begynte å blø.


  • En julaften slo han henne gjentatte ganger i ansiktet, hodet og på armene. Han løp etter henne ut på balkongen og sparket henne flere ganger med kneet sitt i hodet og brystet hennes. Han dro henne så inn i leiligheten. Kvinnen besvimte av dette, men ble vekket av at han helte et glass med vann i ansiktet hennes. Han slo henne så med knyttet neve i haken og med flat hånd i ansiktet. Videre slo han henne med kjevle på armene og bena.


- Endte med at hun hoppet ut av vinduet

Den siste gangen mannen skal ha utsatt kvinnen for vold skal mishandlingen ha begynt ved midnatt og vart fram til klokken åtte neste morgen.

  • Han slo henne i ansiktet med flat hånd. Han skal så ha gitt henne et håndkle og bedt henne om å stoppe blødningene, han fortsatte å slå henne på andre siden av ansiktet. Han slo henne så med kjevle på armene og på halsen. Han truet så med å bortføre barna til broren hennes og drepe resten av familien hennes. Han truet henne med en kniv og sa at han skulle drepe henne. Han tok kvelertak på henne og brant henne i ansiktet med en joint. Han sparket henne i underlivet og hadde seksuell omgang med henne, samtidig som han fortsatte å slå henne. Kvinnen hoppet så ut fra vinduet som lå i 2. etasje og falt i bakken, står det i tiltalen.


- Erkjenner ikke straffskyld

Som følge den siste voldsepisoden fikk kvinnen flere hevelser og blåmerker på kroppen og i ansiktet, kutt i leppa, kutt i øyenbrynet, sprekker på innsiden av kinnene og blødninger i underlivet. Som følge av hoppet fra vinduet fikk hun brudd i ryggraden, i armen og i beinet.

Mannen er også tiltalt for å ha brutt besøksforbudet mot henne ved fire anledninger.

I tillegg til mishandling av sin nå tidligere samboer, er han tiltalt for vold mot ytterligere en kvinne og hennes snaut tre år gamle barn.

Han skal ha slått de to gjentatte ganger.

Mannens forsvarer, Racha Maktabi, sier til Nettavisen at hennes klient ikke erkjenner straffskyld, bortsett fra på noen punkter.

Det har foreløpig ikke lykkes Nettavisen å få en kommentar fra bistandsadvokatene i saken.

Det er satt av sju dager til rettssaken i Oslo tingrett.

Strafferammen for brudd på straffelovens 219 er fengsel i inntil fire år. Men er mishandlingen grov og gir varige skader for offeret kan det straffes med fengsel inntil seks år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere