RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiltale: Far voldtok døtre i flere år

AKTOR: Påtalemyndigheten og forsvarer er tilbakeholdne med kommentarer før rettssaken starter neste uke. – Men dette er en omfattende sak, både når det gjelder antall fornærmede og grovheten, sier statsadvokat Kirsti Iren Midtbø til Drammens Tidende.
AKTOR: Påtalemyndigheten og forsvarer er tilbakeholdne med kommentarer før rettssaken starter neste uke. – Men dette er en omfattende sak, både når det gjelder antall fornærmede og grovheten, sier statsadvokat Kirsti Iren Midtbø til Drammens Tidende. Foto: Bjørn Inge Jartun Rødfoss (Romerikes Blad)
Skal ha banket kona til abort og hatt sverd og kniver ved siden av sengen.

BUSKERUD (dt.no): Over flere år skal familiefaren fra nedre Buskerud ha voldtatt to av døtrene sine. Samtidig skal både kona og to mindre søsken ha blitt utsatt for grov vold i årevis.

I tiltalen mot faren i 40-årene, som Drammens Tidende har fått tilgang til, kommer det fram at han gjentatte ganger skal ha voldtatt sine to eldste døtre. Selv om jentene ifølge tiltalen har strittet imot og forsøkt å unngå overgrepene, skal faren ha holdt jentene fast og slått eller tatt kvelertak på dem. Han skal også ha oppbevart et sverd og kniver ved siden av sengen til å true med.

Fra 2009 til 2014 skal han hatt forskjellige former for sex med sine to døtre, og ifølge tiltalen var jentene under 14 år da de påståtte overgrepene startet.

LES OGSÅ:Mor og barn skuffet over dom mot far

Grove voldsanklager

Allerede fra den eldste datteren var åtte år gammel ble hun ifølge tiltalen også utsatt for grov vold.

Blant annet skal han ha holdt jenta opp ned etter beina og dunket hodet hennes i gulvet.

Han skal også ha slått henne over ryggen og hendene med en trestokk. Da jenta var 17 år dro faren ifølge tiltalen ut jentas piercing og tvangsklippet håret hennes.

LES OGSÅ: Ber om ti års fengsel for voldtekt og familievold

Trommehinnen sprakk

Faren skal ved en senere anledning ha dratt jenta ut av en bil og tatt kvelertak rundt halsen hennes og løftet henne opp slik at hun mistet bevisstheten. Få måneder senere skal han slått henne i hodet og kroppen med knyttet neve slik at trommehinnen hennes sprakk, og hun fikk blåmerker på kroppen og smerter i et bein.

Han skal også ha truet med å drepe henne og stikke henne med kniv og truet med å tvangssende henne til hjemlandet for å giftes bort. Påtalemyndigheten mener han også har kontrollert jentas Facebook-konto og telefonen hennes. Flere ganger fikk hun heller ikke lov til å dra på handletur alene eller besøke venner.

LES OGSÅ: Den omvendte barndommen

– Slo i hodet med balltre

Den nest eldste datteren skal også ha blitt utsatt for svært grove voldsepisoder fra sin far fra hun var fire år gammel.

Tiltalen beskriver hvordan faren flere ganger har slått henne med flat og knyttet hånd over en periode på 13 år.

Tiltalen beskriver også at han ved flere anledninger skal ha slått henne i hodet med et balltre.

Ved en anledning skal han til og med ha holdt et sverd inntil brystet hennes og sagt at han «skulle dra ut hjertet hennes og stikke så mange ganger som mulig». Flere ganger skal han ha truet med å drepe også henne og å tvangsgifte henne bort i hjemlandet.

Heller ikke to mindre søstre skal ha sluppet unna farens voldsutøvelser.

Ifølge tiltalen ble den nest yngste søsteren utsatt for slag og spark fra hun var fire år.

Også den yngste datteren skal ha blitt utsatt for slag mot kropp og hode, med åpen og knyttet hånd, fra hun ble født.

LES OGSÅ: Vold helt i tåka

– Banket med dukkevogn

Ifølge tiltalen skal heller ikke moren ha sluppet unna familiefarens vrede. Fra 2001 til 2014 skal hun ha måttet gjennomgå et voldsmareritt.

I mai i 2002 skal mannen ha slått og sparket kona gjentatte ganger i magen slik at hun aborterte.

Senere skal hun ha blitt slått med en dukkevogn i både hode og kropp, mens ektemannen en annen gang skal ha banket henne opp med et stolbein.

Som med sin eldste datter skal han ha kontrollert kvinnens mobiltelefon og hvem hun hadde kontakt med.

I tiltalen heter det at «mishandlingen er grov særlig fordi det legges vekt på at den har vart over lang tid og er begått mot en forsvarsløs person».

LES OGSÅ: Far dømt til seks års fengsel for grov familievold

– Omfattende sak

Forholdene mannen er siktet for, ble oppdaget i 2014, og faren har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet i fjor høst.

– Dette er en omfattende sak, både når det gjelder grovhet, tidsperspektiv og antall fornærmede. Så dette er en sak som er grov av mange årsaker, sier statsadvokat Kirsti Elisabeth Guttormsen.

– Jeg har ingen kommentarer til tiltalen på nåværende tidspunkt, sier mannens forsvarer Ksenija Nilsen til Drammens Tidende.

Rettssaken starter i tingretten 18. juni. Det er satt av seks dager til rettsforhandlingene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere