Gå til sidens hovedinnhold

Tiltale i Sigrid-saken kommer i dag

På en pressekonferanse klokken 12 vil statsadvokat Nina Prebe redegjøre for Riksadvokatens påtalemessige avgjørelser i Sigrid-saken.

OSLO: Tidligere i sommen opplyste politiet at de hadde sendt saken over til Riksadvokaten for påtale. Dette selv om ikke saken er ferdig etterforsket.

To menn er siktet i saken. En 38 år gammel tidligere voldsdømt mann fra Ålesund og en 65 år gammel mann fra Vestby. 38-åringen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet like før funnet av Sigrid. 65-åringen satt en stund i varetekt, men ble løslatt selv om siktelsen på drap eller medvikning til drap er opprettholdt.

Politiet har vært svært tilbakeholdne med opplysninger, men det antas av 38-åringen regnes som hovedmann i saken. Det er blant annet funnet blod fra Sigrid i en campingvogn mannen disponerte inne i Pallesentralen på Bryn. 65-åringen rolle har vært mer uavklart, han har et bilverksted like ved der Sigrid ble funnet og de to mennene skal ofte ha mekket bil sammen i verkstedet.

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant på vei hjem fra en venninne 5. august i fjor. En massiv leteaksjon ble igangsatt. Sigrid ble funnet drept 4. september på Sofiemyr.

Rettssaken mot de to mennene er forhåndsberammet til 16. september.

DittOslo kommer tilbake med mer.

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Foto: Privat.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene