*Nettavisen* Nyheter.

Tiltales for Nokas-drapet

Foto: Foto (Overvåkingskamera)

Jusuf Hani - den siste Nokas-raneren - tiltales også for drap.

20.01.10 15:32

Onsdag ble det tatt ut tiltale mot 29 år gamle Jusuf Hani - svenskalbaneren som siden Nokas-ranet 5. april 2004 har vært på rømmen.

Hani meldte seg for politiet først i august 2009. Siden da har han forklart seg om sin rolle i ranet.

Nå har statsadvokaten tatt ut tiltale for ran med døden til følge. Dette er også i tråd med hva Hani selv erkjenner.

- Erkjenner
- Han erkjenner straffskyld for grovt ran med døden til følge, sier Hanis forsvarer, advokat Abdelilah Saeme til Aftenposten.no. Hani meldte seg selv til politiet fordi han ikke lenger ønsket å leve på rømmen, men ville bli ferdig med Nokas-saken og komme seg videre i livet.

Les: Derfor meldte Nokas-Hani seg

Selv om det var Kjell Alrich Schumann som skjøt og drepte politimannen Arne Sigve Klungland, så ble alle ranerne, bortsett fra én, dømt for dødsfølgen.

Jusuf Hani var en av de første som ble identifisert som raner. Likevel er han den siste som ble tatt.

Gangster
Samme dag som ranet skjedde, kjørte han og Ikmet Kodzadziku ut av Stavanger. De to ble til og med stoppet i politiets veisperringer men vinket videre.

Kodzadziku ble tatt kort tid etter ranet, og nektet hele tiden for sin deltakelse i ranet. Hans venn har derimot erkjent at han var i Stavanger for å delta på ranet, og ikke for å selge narkotika, slik Kodzadziku påsto.

Både Hani og Kodzadziku er tilknyttet Naser-ligaen i Gøteborg, og var tidligere kjent blant annet fra skuddvekslinger mellom kriminelle i Gøteborg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag