*Nettavisen* Nyheter.

Tiltalt avviser narkotransport nordover

Tromsø (NTB): Mens påtalemyndigheten hevder de har fotobevis fra en narkoleveranse mellom HA-medlemmer, forklarte den tiltalte at det dreide seg om tatoveringsutstyr.

Dag to av den store rettssaken mot åtte personer med tilknytning til MC-klubben Hells Angels (HA) startet med forklaringen til en 41 år gammel mann. Ifølge politiet skal det fullverdige medlemmet av HA i Tromsø være blant lederne i nettverket som har smuglet 9,5 kilo metamfetamin og 20 kilo hasj.

Da han vitnet i Nord-Troms tingrett tirsdag hevdet 41-åringen at transportene mellom Oslo og Tromsø ikke hadde noe med narkotika og gjøre, men begrunnet reisene med kjøp av tatoveringsutstyr, en bil og frakt av et vognkort, melder NRK.

Aktor Hugo Henstein la fram bilder fra et overvåkingskamera av et møte på en bensinstasjon i Nordkjosbotn 21. mai 2011. Bildene er ifølge påtalemyndigheten bevis for overleveringen av minst 8 kilo hasj fra en 40-åring fra Larkollen, som også sitter på tiltalebenken. I retten avviste 41-åringen at det var snakk om narkotika.

- Det var et eller annet han skulle ha med til meg. Det var ikke narkotika, men jeg ønsker ikke å si hva det var. Det var i alle fall ikke narkotika, svarte mannen ifølge Nordlys.

Saken startet mandag med at den utpekte lederen for HA i Norge nektet enhver form for straffskyld i saken. De åtte tiltalte er både medlemmer av mc-klubben og såkalte «hangarounds». Flere av dem risikerer opptil 20 års fengsel. Det er satt av én måned til saken. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag