RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiltalt etter «Full City»-forlis

Foto: Hans Petter Mortensholm (Kystverket)
Sist oppdatert:
Både kapteinen og styrmannen om bord er tiltalt etter «Full City»-forliset i Langesund i fjor sommer.

Statsadvokatene i Vestfold og Telemark har tatt ut tiltale mot kapteinen og vakthavende styrmann på lasteskipet «Full City» etter at det grunnstøtte ved Såstein utenfor Langesund i Bamble kommune i Telemark i fjor.

De to er tiltalt etter forurensningsloven og skipssikkerhetsloven, mens det ikke er tatt ut tiltale etter straffelovens paragraf 152b om miljøkriminalitet. I en pressemelding fra Telemark politidistrikt tirsdag heter det at saken ikke er ferdig etterforsket på dette området.

Tusenvis av liter med tungolje lekket ut i Telemark-skjærgården da det Panama-registrerte lasteskipet gikk på grunn natt til fredag 31. juli.

Skipet på 26.758 tonn dødvekt lå for anker i påvente av at det skulle inn til Herøya og laste salpeter. Om bord var det 1000 kubikkmeter tungolje.

De to tiltalte ble stevnet mens de fremdeles var i Norge. Nå jobber norske myndigheter med å få forkynt tiltalen for de to via den norske ambassaden i Kina og rederiets representant i Norge.

Det er berammet hovedforhandling i saken 25. januar i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere