Gå til sidens hovedinnhold

Tiltalt for bedrageri

Byggmester Harald Langemyhr er anmeldt for bedrageri på over 18 millioner.

Oslo politidistrikt har tatt ut tiltale mot selskapet Byggmester Harald Langemyhr AS lokalisert i Tønsberg. I tillegg er daglig leder og styreformann i selskapet, Harald Langemyhr, samt en av selskapets ansatte tiltalt.

- Saken startet allerede i mars 2007 da Langemyhr ble siktet, sier pressesjef ved Oslo politidistrikt Unni T. Grøndal til NA24.

- Tiltalen omfatter fullbyrdede bedragerier for minst kr 18.408.484 overfor Omsorgsbygg Oslo KF/Oslo Kommune i tillegg til forsøk på bedragerier for kr 4.333.712. Videre er selskapet og daglig leder tiltalt for flere overtredelser av arbeidsmiljøloven, skriver Oslo-politiet i en pressemelding.

Jobbet uten sikting
Bruddene på arbeidsmiljøloven skal være at arbeidstakerne har arbeidet for mye, at de har vært henvist til å sove for trangt og at arbeid har foregått uten tilstrekkelig sikring.

Langemyhr har hittil stilt seg uforstående til siktelsen.

Overfakturering
Byggmesteren ble i 2008 siktet for grovt bedrageri og forsøk på grovt bedrageri for 27 millioner. Dette skal ha blitt gjort ved hjelp av overfakturering knyttet til arbeider gjort ved Økern sykehjem og Sinsen barnehage i Oslo. Selv sa Langemyhr at han var uskyldig, og sa han ville kreve kommunen for titalls millioner han mente å ha til gode.

Utgangspunktet var en kontrakt mellom Oslo kommune ved Omsorgsbygg og Langemyhr på 23 millioner kroner for rehabilitering av Økern sykehjem. Langemyht utførte så tre tilleggsarbeider med en total kostnadsramme på 34 millioner kroner.

Grunnlaget for siktelsen mot Byggmester Harald Langemyhr AS er fakturaen på totalt 34,2 millioner kroner som firmaet sendte Omsorgsbygg for de tre ekstraoppdragene.

Omsorgsbygg betalte ut 23,9 millioner. Så engasjerte Omsorgsbygg konsulentselskapet OPAK til å gjennomgå Langemyhrs arbeider. OPAK konkluderte med at de utførte arbeider, etter deres mening, kun beløper seg til 6,3 millioner.

Firedoblet lønnen
Etter å ha levert gode overskudd og tatt ut til sammen seks millioner i utbytte i 2005 og 2006, ble det ikke utbytte i 2007.

Isteden gikk Byggmester Harald Langemyhr AS med vel 21.000 i underskudd. Men han firedoblet lønnen sin fra året i forveien, og tok ut 4,14 millioner i lønn og annen godtgjørelse mot 1,07 millioner i 2006.

Ifølge 2007-ligningen har 43-åringen 5,8 millioner i formue. Han tjente 4,3 millioner i fjor og betalte vel to millioner i skatt.

I januar 2009 hevdet Langemyhr overfor Tønsbergs Blad at han kunne dokumentere at han ikke står bak noe bedrageri og at det er dekning for alle fakturaene han har sendt Oslo kommune.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget