Tiltalt for bedragerier på 340 millioner

Oslo (NTB): Tiltalen mot paret som sto bak aksjespareklubben TA Invest er klar. Den omfatter grove bedragerier for vel 340 millioner kroner.

TA Invest ble etablert i 1996 av det daværende samboerparet Eva-Karin Haugen og Per Sten Andersen, og bygget seg opp en medlemsmasse på mer enn 300 med rapporter om solid avkastning. Klubben kollapset imidlertid da medlemmene forsøkte å hente ut sine verdier i 2009, og det viste seg å være små verdier igjen i boet.

- De er begge tiltalt for det samme - grove bedragerier for vel 340 millioner og mangel på konsesjon for å drive virksomheten. Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier Andersens forsvarer Arne Gunnar Aas til Finansavisen.

Forsvareren til Eva-Karin Haugen, Marianne Darre Næss, vil ikke kommentere tiltalen, som er på hele 26 sider. Haugen har tidligere ikke erkjent straffskyld.

Ifølge bostyreren etter konkursene i klubben ligger nettokravene i boene på 340 millioner kroner. Kreditorene kan regne med å få utbetalt 7-8 millioner kroner.

- Bankenes krav blir i all hovedsak dekket inn, mens klubbmedlemmene må ta tapene, sier bostyrer Leif Petter Madsen til avisen. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.