*Nettavisen* Nyheter.

Tiltalt for drap med betongbil

Foto: Skjalg Ekeland

Betongbilsjåføren glemte håndbremsen. En 45 år gammel mann omkom da doningen begynte å rulle.

08.12.11 22:14

Nå er sjåføren tiltalt for uaktsomt drap. Tragedien skjedde på Fleslandsvegen 18. februar.

En 45 år gammel mann kom i klem mellom to betongbiler, da den ene begynte å trille ned en svak skråning etter å ha stått stille med motoren i gang i elleve minutter.

Statsadvokaten i Hordaland mener det var uaktsomt av 24-åringen å forlate betongbilen på 12-18 tonn i en svak helling uten å forvisse seg om at håndbrekket eller annen bremseinnretning var innkoplet, melder Bergensavisen .

Det samme mente lagmannsretten da sjåføren klaget på beslaget av førerkortet i april.

En måned etter ulykken ble han siktet for brudd på veitrafikkloven, og nå er tiltalen utvidet til å gjelde uaktsomt drap.

I politiavhør erkjente sjåføren at han forlot betongbilen med motoren i gang, uten bremser påsatt og uten at bilen på annen måte var sikret mot å trille.

Forsvareren hans påpekte at forskriften om tap av førerkort i det vesentlige handler om «uaktsom føring». Men dette var dommerne som besluttet å opprettholde førerkortbeslaget ikke enige i.

De slo fast at aktsomhetsnormen og skadepotensialet øker med bilens vekt og størrelse, og at også ujevnt terreng spiller inn.

Avdøde var gift og hadde barn.

Paal-Henrich Berle er enkens bistandsadvokat. Han bekrefter overfor BA at det vil bli fremmet et erstatningskrav i forbindelse med rettssaken.

Det er avsatt tre dager i Bergen tingrett til saken mot betongbilsjåføren i april neste år. Strafferammen er inntil tre års fengsel.

Les flere saker fra Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.