Gå til sidens hovedinnhold

Tiltalt for drap og drapsforsøk

Et drap og to drapsforsøk. Det er blant anklagene en 48 år gammel mann må svare for etter at Kay Ivar Sommerschild ble skutt og drept i Lyderhornslien 18. oktober i fjor.

Etter ordre fra Riksadvokaten har Statsadvokaten i Hordaland tatt ut en tiltale mot den tidligere drosjesjåføren på til sammen 13 punkter, skriver BA.

I tillegg til drapet mener statsadvokaten at 48-åringen hadde planlagt å drepe eks-samboeren da han oppsøkte leiligheten hennes.

Sommerschild kom i mellom og ble i stedet skutt.

Nekter straffskyld
Ifølge tiltalen skal han også ha rettet en ladd pistol mot eks-samboerens datter som var kjæreste med Sommerschild.

Et skudd ble avfyrt, men det gikk til siden for henne da kjæresten dro henne i armen.

Flere skudd ble ikke avfyrt idet pistolen var tom for patroner, går det frem av tiltalebeslutningen.

Tiltaltes forsvarer, advokat Eirik Nåmdal sier til BA at hans klient nekter straffskyld både for forsettlig drap to drapsforsøk.

I avhør har 48-åringen forklart at skuddet som drepte 25-åringen gikk av ved et uhell.

Pistol og elektrosjokkvåpen
Etter et turbulent samliv ble han ilagt besøksforbud med eks-samboeren. Tidligere på drapsdagen skal han ha truet eks-samboerens søster til å oppgi hennes nye adresse. Bevæpnet med pistol og elektrosjokkvåpen tvang han søsteren til å kjøre ham til Lyderhornslien.

48-åringen må også svare for flere tilfeller av vold og trusler, brudd på besøksforbud samt brudd på våpenloven. Pistolen med tre patroner hadde han kjøpt for 3000 kroner på det illegale markedet i Oslo to uker før ugjerningen.

Påtalemyndigheten har ikke nedlagt påstand om forvaring. Det betyr at tiltalte må påregne en ordinær tidsbestemt fengselstraff på mellom tolv og 20 års fengsel dersom han blir funnet skyldig.

Flere nyheter fra Bergensavisen

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken