RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Per-Erik Strømner/Glåmdalen og Privat

Tiltalt for drap og ran

Sist oppdatert:
Lise-May Varild (49) døde etter å ha klamret seg fast til bilpanseret i cirka 600 meter før hun falt av.

Riksadvokaten har gitt ordre om å tiltale den varetektsfengslede 24-åringen i bildrapssaken i Kongsvinger strengere enn siktelsen på forsettlig drap.

24-åringen er nemlig tiltalt både for drap for å lette en annen forbrytelse eller unndra seg straffen for en slik, og grovt ran, melder Glåmdalen.

Strafferamme på 21 års fengsel
Det første tiltalepunktet er likestilt med overlagt drap når det gjelder strafferammer og har en strafferamme på 21 års fengsel – lovens strengeste straff.

Minimumsstraffen for forsettlig drap er åtte års fengsel, men dersom retten skulle finne 24-åringen skyldig etter tiltalen, ligger det i kortene at fengselsstraffen blir strengere enn dette.

Forsvarer Fridtjof Feydt meddelte 24-åringen den svært alvorlige tiltalen for få minutter siden. Om tiltalen sier Feydt:

- Foreløpig har jeg ikke andre kommentarer enn at tiltalen er veldig streng, og at dette er meget skuffende. Her har riksadvokaten lagt seg på det absolutt strengeste når det gjelder tiltale. Så gjenstår det å se om retten sier seg enig i dette.

- Kjørte i amfetaminrus
I tillegg er 24-åringen tiltalt for bilkjøring påvirket av de narkotiske stoffene amfetamin, metamfetamin, klonazepam (finnes i bl.a. Rivotril) og flunitrazepam (finnes bl.a. i Rohypnol).

Videre tiltales han for bilbrukstyveri etter å ha stjålet en gammel Audi 60 i Sør-Odal, og for to tilfeller av grovt tyveri gjennom innbrudd i et hus i Sør-Odal og et uthus i Kongsvinger.

Ved innbruddene stjal han verktøy, en samekniv, en moped, en vannpumpe, en varmtvannsbereder og noe drivstoff.

Han er også tiltalt for simpelt tyveri av en sykkel og en drivstoffpistol i Kongsvinger.

Alt dette skjedde fra han stjal Audi A6-en ved en minibank i Storgata ved 12.40-tida lørdag 2. oktober og fram til han oppsøkte familie i Sør-Odal på morgenkvisten 3. oktober.

Ble drept mot et trafikkskilt
De to alvorligste tiltalepunktene knytter seg til at 49-årige Lise-May Varild omkom da hun etter å ha klamret seg fast til panseret i cirka 600 meter falt av og ble drept mot et trafikkskilt ved avkjøringen til Øvre Langelandsveg.

Hun kastet seg på panseret utenfor minibanken for å forsøke å forhindre biltyveriet.

Rettssaken er berammet i Glåmdal tingrett 12., 13. og 14. januar.

Aktor er statsadvokat Thorbjørn Klundseter, 24-åringens forsvarer er Fridtjof Feydt, mens Geir Langhelle er oppnevnt som bistandsadvokat for den drepte kvinnens etterlatte.

Rettens administrator er sorenskriver Vegard Sunde.

24-åringen har vært varetektsfengslet i Kongsvinger fengsel på Vardåsen siden han ble pågrepet, og vil fortsette med det fram til rettssaken.

Han har erkjent de faktiske forhold, men nekter seg skyldig i forsettlig drap og hevder at det tragiske utfallet skyldes uaktsomhet.

Les flere saker i Glåmdalen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere