Gå til sidens hovedinnhold

Tiltalt for drap og to drapsforsøk i Bergen

Bergen (NTB): Mandag starter rettssaken mot en 49 år gammel mann som er tiltalt for ett drap og to drapsforsøk i Bergen i oktober 2010.

Mannen trosset et besøksforbud og møtte opp hos sin tidligere samboer natt til 18. oktober 2010. Han hadde tidligere truet ekssamboeren, og hun skal ha gitt uttrykk for at hun var redd for 49-åringen.

Da eksen dukket opp, kontaktet kvinnen datteren og hennes kjæreste, 25 år gamle Kay Ivar Sommerschild, som kom til leiligheten på Ytre Laksevåg i Bergen.

Sommerschild ble drept da det ble løsnet skudd i gangen utenfor leiligheten. For dette er 49-åringen tiltalt for forsettlig drap. Han hevdet i avhør at drapet på Sommerschild var et uhell.

Statsadvokatene mener derimot at mannen mente å drepe sin ekssamboer, og tiltalen inneholder derfor også et punkt om overlagt drapsforsøk.

- Han er også tiltalt for forsettlig drapsforsøk på den drepte mannens kjæreste, opplyser aktor Benedicte Hordnes til NTB.

49-åringen ble pågrepet uten dramatikk halvannen time etter drapet, og politiet beslagla en pistol og et elektrosjokkvåpen.

Det er satt av to uker til saken i Bergen tingrett. (©NTB)

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling