Gå til sidens hovedinnhold

Tiltalt for drap på Trond Kristian

Gjerningsmannen hevder han kun brukte kniven for å skade.

Trond Kristian Johannessen ble drept med vitende og vilje. Det mener statsadvokaten i Hordaland som nå har tiltalt en 35 år gammel mann for forsettlig drap, skriver Bergensavisen.

Det bekrefter førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen overfor BA. Saken mot hans 30 år bror er samtidig henlagt.

Les også: - Drapet var med vilje.

- Vi håper at saken kan komme opp for retten forholdsvis raskt. Det er satt av tre dager til rettsbehandlingen, sier Stolt-Nielsen til BA.

Det var om ettermiddagen 25. juni i fjor at 35 år gamle Johannessen segnet om på et busstopp i Laksevåg utenfor Bergen. Livet sto ikke til å redde og han døde av omfattende blodtap etter å ha blitt stukket med kniv i overkroppen.

Politiet sto noen dager uten mistenkte. Men overvåkningsbilder fra blokken i Carl Konows gate viste at Johannessen kranglet med to menn i tiden før det dødelige knivstikket.

Politiet pågrep noen dager senere de to brødrene. Begge nektet skyld, men ble varetektsfengslet.

I et nytt avhør tilsto den eldste broren at det var han som stakk Johannessen.

- Meningen var ikke å drepe, jeg ville bare skade ham, slik at han måtte på legevakten og sy, forklarte han i avhør.

Samtidig påtok han seg all skyld, og fortalte at hans 30 år gamle bror ikke hadde noe med ugjerningen å gjøre.

Lillebroren ble raskt løslatt fra varetekt. Politiet mente de ikke kunne føre beviser for at 30-åringen medvirket, verken fysisk eller psykisk, og gikk derfor inn for å henlegge saken for hans del. Denne oppfatningen er statsadvokaten og riksadvokaten enig i.

35-åringen har siden pågripelsen sittet i varetekt. Bare fire timer før drapet fant sted i juni i fjor skjerpet regjeringen straffene for grov vold og drap. Minstestraffen for drap ble hevet fra seks til åtte år.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Reklame

Hva skjer dersom man vinner 925 millioner?