Gå til sidens hovedinnhold

Tiltalt for drap på Trond Kristian

Gjerningsmannen hevder han kun brukte kniven for å skade.

Trond Kristian Johannessen ble drept med vitende og vilje. Det mener statsadvokaten i Hordaland som nå har tiltalt en 35 år gammel mann for forsettlig drap, skriver Bergensavisen.

Det bekrefter førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen overfor BA. Saken mot hans 30 år bror er samtidig henlagt.

Les også: - Drapet var med vilje.

- Vi håper at saken kan komme opp for retten forholdsvis raskt. Det er satt av tre dager til rettsbehandlingen, sier Stolt-Nielsen til BA.

Det var om ettermiddagen 25. juni i fjor at 35 år gamle Johannessen segnet om på et busstopp i Laksevåg utenfor Bergen. Livet sto ikke til å redde og han døde av omfattende blodtap etter å ha blitt stukket med kniv i overkroppen.

Politiet sto noen dager uten mistenkte. Men overvåkningsbilder fra blokken i Carl Konows gate viste at Johannessen kranglet med to menn i tiden før det dødelige knivstikket.

Politiet pågrep noen dager senere de to brødrene. Begge nektet skyld, men ble varetektsfengslet.

I et nytt avhør tilsto den eldste broren at det var han som stakk Johannessen.

- Meningen var ikke å drepe, jeg ville bare skade ham, slik at han måtte på legevakten og sy, forklarte han i avhør.

Samtidig påtok han seg all skyld, og fortalte at hans 30 år gamle bror ikke hadde noe med ugjerningen å gjøre.

Lillebroren ble raskt løslatt fra varetekt. Politiet mente de ikke kunne føre beviser for at 30-åringen medvirket, verken fysisk eller psykisk, og gikk derfor inn for å henlegge saken for hans del. Denne oppfatningen er statsadvokaten og riksadvokaten enig i.

35-åringen har siden pågripelsen sittet i varetekt. Bare fire timer før drapet fant sted i juni i fjor skjerpet regjeringen straffene for grov vold og drap. Minstestraffen for drap ble hevet fra seks til åtte år.

Les flere saker fra Bergensavisen her.